„Asta știu eu despre satul meu!” Proiect de implicare culturală, educațională și socială. Ultima etapă

În perioada 7 – 9 noiembrie 2018 Muzeul ASTRA desfășoară ultima etapă a ingeniosului proiect Asta știu eu despre satul meu!, perioadă în care copiii realizează o... expoziție de fotografie.

Cu acest prilej, participanții la inițiativă vor alege dintre lucrările și fotografiile lor pe cele mai reprezentative și vor spune o poveste... în imagini despre lucrurile valoroase pe care le-au descoperit la ei în sat și despre activitățile la care au participat în cadrul proiectului, conștienți de importanța păstrării patrimoniului și a tradițiilor locale. Vernisarea expoziției are loc concomitent în cele trei localități implicate în proiect: Nou Român, Valea Viilor și Copșa Mare, în data de 9 noiembrie 2018, ora 13:00.

 

IMPORTANT: Muzeul ASTRA a desfășurat în perioada iulie – noiembrie 2018 proiectul cultural educațional Asta știu eu despre satul meu!, cu scopul de a facilita accesul copiilor proveniți din zone rurale izolate, la mediul cultural.

Demn de știut, proiectul a fost unul de conștientizare, în rândul elevilor, a valorilor culturale locale și a urmărit formarea de comportamente și atitudini pozitive față de valorile traditionale. Sub îndrumarea specialiștilor Muzeului ASTRA, practic, copiii au devenit mici dar... entuziaști muzeografi: au fotografiat locurile cele mai importante din satul lor, au luat interviuri meșterilor, preotului, primarului, învățătoarei și au identificat resursele locale (culturale și naturale).

În cadrul atelierului de storytelling au devenit protagoniști de poveste prin animarea unor diafilme, iar jocul de rol i-a transpus în lumea meșteșugurilor sau ocupațiilor tradiționale, oferindu-le șansa de a înțelege patrimoniul local ca pe o sursă de dezvoltare economică. Toate acestea pentru ca acum, la final de proiect, ei să poată spune cu mândrie: Asta știu eu despre satul meu!

 

Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 61.042 lei.

 

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org