“Fata de mătase artificială” , de Irmgard Keun pe scena TNRS. În prim-plan, tânăra actriţă FABIOLA PETRI

La începutul anilor ‘30, Doris, o tânără de 18 ani, se plictisește în orașul ei de provincie, lucrând ca secretară a unui avocat, așa că începe să își dorească să devină faimoasă.

Cu toate că provine dintr-o familie săracă și nu este cultă, ea simte că poate mai mult. Începe să scrie un jurnal despre viața ei, în care cuprinde poveștile legate de diverși bărbați pe care i-a cunoscut, o mare iubire eșuată și visul ei de a fi o cântăreață faimoasă și o dansatoare apreciată de bărbați. Reușește să ajungă la Berlin, dar marele oraș îi sfărâmă speranțele și o afundă tot mai tare într-un vârtej al deziluziilor. Frumosul vis al unei vieți sclipitoare se transformă, văzând cu ochii, într-un coșmar, iar Doris se împotrivește cu disperare. 

În interpretarea personajului DORIS o veţi putea vedea pe tânăra şi talentata actriţă Fabiola Petri, absolventă a Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu, un profil artistic care deja evoluează cu succes chiar şi în producţii ale maestrului Silviu Purcărete şi... PROMITE.

Actriţa, cu vădită vocaţie şi sensibiliate, este fiica celebrului sculptor sibian Eugen Petri.


Tânăra fată- peronajul Doris- împărtășește încercările de a-și îndeplini visul, folosindu-se de șarmul personal și de cunoașterea naturii umane, sau mai bine spus, a naturii masculine. Pe acestea le povestește cu o franchețe înviorătoare, pe de o parte într-un mod naiv, pe de alta, pragmatic. Doris iubește cântecele Berlinului anilor ‘30, iubește dansul și încearcă să-și găsească locul în lume.

 

Spectacolul are loc joi, 10 ianuarie, ora 19.00, la Sala mare a TNRS.

 

REGIA: Anca Bradu
SCENOGRAFIA: Alin Gavrilă
DISTRIBUŢIE: Fabiola Petri
MUZICĂ LIVE: Pali Vecsei
ADAPTARE SCENICA: Gottfried Greiffenhagen
DRAMATURGIA: Daniel Plier
COREGRAFIA: Fatma Mohammed

 

Secția Germană - spectacol cu traducere în limba română

Foto: © TNRS, Robert Bârlea

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org