MOLDOVA, ARDEALUL ȘI OLTENIA- Frăție prin teatru. Sibiul, gazda Turneului Național “Unire prin cultură” – Stagiunea celor 100 de ani. Un proiect generos inițiat de Ateneul din Iași în parteneriat cu Teatrul mic Sibiu

Anul 2019 este plin de însemnătate pentru Ateneul din Iași, întrucât celebrează 100 de ani de la înființare. Astfel, în data de 8 martie, Ateneul din Iași, în parteneriat cu Teatrul mic Sibiu, va oferi, nu doar femeilor, ci tuturor sibienilor un cadou artistic prin spectacolul “Comedie cu olteni” în regia lui Ovidiu Cuncea, ce se va desfășura la Sala festivă a Bibliotecii ASTRA de la ora 19:00.

 

Demn de spus, în toate localitățile în care va poposi, echipa Ateneului din Iași va promova singurul oraș din România care a primit titulatura de „Capitală istorică a României” și va încerca să ducă un gând de bine și frumos către toți românii.

Caravana Unirii” este un proiect cultural care a fost organizat cu ocazia aniversării centenarului Marii Uniri din 1918, la inițiativa Primăriei Municipiului Iași.

***Scopul proiectului a fost să readucă în prim-plan statutul de capitală națională a Iașului în perioada 1916 – 1918, la Iași fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea României Mari. Astfel, pe fiecare laterală a autobuzelor se regăsește mesajul „Iașul salută România Mare!”, iar pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referință ale neamului românesc precum și pentru realizările românilor de-a lungul timpului.

Deplasarea va fi realizată cu ajutorul celor 3 autobuze ale Companiei de Transport Public Iași, al căror exterior a fost personalizat, fiecare dintre vehicule purtând câte o culoare a tricolorului.

Informații și rezervări: 0730.310.884/0745.523.260

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org