Istoria cutremurătoare a unei familii, cât o țară, în fața a peste 1540 de spectatori din România: PERFECT COMPUS. Un turneu TNRS de succes!

„Poveștile nespuse ale familiilor și ale țării noastre ne afectează deciziile, viața, drumul pe care îl alegem”

11 tineri actori, 1.835 de kilometri între Sibiu, Arad, Timișoara, București, Galați, Brăila și Râmnicu Vâlcea, 325 de minute de discuții cu publicul și tot atâtea minute de transmisii LIVE pe internet, 7 orașe din România, 840 de minute de teatru, peste 1.540 de spectatori, șapte reprezentații, dintre care șase vândute integral, 141.161 vizualizări online ale materialelor turneului.

 

Acestea sunt cifrele unui amplu eveniment cultural- turneul național „Manifest pentru dialog”, cu spectacolul „Perfect compus”, de Alexandra Badea, organizat în perioada 4 – 21 februarie 2019, de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Departamentul de Artă Teatrală din cadrul ULBS, cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale.

Manifest pentru dialog”, vocea noii generații de artiști

Manifest pentru dialog este unul dintre cele mai interesante programe dezvoltate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, împreună cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Parteneriatul pe care FITS l-a dezvoltat cu BRD - Groupe Société Générale ne-a asigurat aducerea la viață a acestui program, oferindu-ne șansa unui turneu pe care foarte puține teatre din România îl mai pot face astăzi – un turneu în jurul țării, în care spectatorii de pretutindeni să se poată bucura de un dialog al noii generații. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat cu tot sufletul în această aventură minunată și, nu în ultimul rând, în aceste clipe grele, mulțumiri speciale partenerului nostru de suflet, BRD - Groupe Société Générale.”, declară Constantin Chiriac, Director General al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Demn de apreciat, programul „Manifest pentru dialog”, susținut de BRD - Groupe Société Générale a debutat acum patru ani și a devenit, încă de la prima ediție, o puternică platformă de dialog între publicul spectator și artiști, reușind nu doar să aducă în atenția publicului subiecte de actualitate, de interes pentru societatea românească, cât mai ales să incite și să pună bazele unui dialog constructiv.

După primii trei ani ai turneului, în care publicul din țară s-a putut bucurat de spectacolele „Familii” de Eugen Jebeleanu, „Antisocial” și „#minorde Bogdan Georgescu, în acest an TNRS a prezentat în cadrul turneului național „Manifest pentru dialog”, în șapte orașe mari din România (Arad, Timișoara, București, Galați, Brăila, Râmnicu Vâlcea și Sibiu), creația uneia dintre cele mai importante voci regizorale și artistice ale Franței, laureată a Marelui Premiu pentru Literatură Dramatica în Franța, Cavaler al Artelor și Literelor - Alexandra Badea. Nimic nu ar fi fost posibil fără susținerea partenerului nostru de tradiție BRD - unul dintre cei mai puternici susținători ai educației, culturii, sportului din România, fapt important în zilele noastre. Mulțumim încă o dată BRD, mulțumim publicului din fiecare oraș în parte, mulțumim tuturor teatrelor gazdă pentru foarte buna colaborare. Sperăm să ne revedem curând, într-o nouă ediție a turneului Manifest pentru dialog.” Claudia Maior, Manager de turneu.

Inițiativă, proiect, spectacol, dialog, manifest, implicare. Toate la un loc într-o trainică și necesară legătură între TEATRU și SOCIETATE. Felicitări înițiatorilor, felicitări actorilor!

Sibiul, din nou, un exemplu în ceea ce trebuie să fie viața culturală!

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org