MERITĂ FELICITĂRI!!! Muzeul ASTRA, 3 STELE în Ghidul Michelin 2019

PE MERIT: Muzeul ASTRA este recomandat turiștilor din toată lumea și notat cu 3 STELE în ediția tipărită a Ghidului Michelin din acest an. ,,Muzeul ASTRA este dovada vie a faptului că investiţiile în muzee, atunci când  sunt însoţite de profesionalism, produc efecte nu doar la nivel local sau regional, ci chiar pe plan international”, aceasta e numai o parte din descrierea făcută Muzeului ASTRA de către autorii Ghidului Michelin.

 

,,Pentru noi aceste trei stele Michelin reprezintă confirmarea muncii noastre de a menține Muzeul ASTRA în topul preferințelor turiștilor din țară și din străinătate. Ca și repere, intră aici atelierele interactive prin care sunt redate meșteșugurile autentice, dar și componenta educațională și de patrimoniu. Este cunoscut faptul că aceste trei stele Michelin se acordă după anul 1930 pentru <<o bucătorie excepțională, ce merită să faci o călătorie până acolo>> . Cum nimic nu este întâmplător, Muzeul ASTRA reprezintă de ani buni un pol al gastronomiei românești. Spre exemplu, numai în 2018 au fost puse aici în scenă peste 200 ateliere și demonstrații culinare în avanpremiera Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. In același timp, sperăm noi, autoritățile locale, județene și naționale vor conștientiza importanța instituțiilor de cultură în devoltarea societătii și mai ales a turismului cultural și vor lua măsuri concrete de a investi în infrastructura culturală și cea umană”, a declarat neostenitul, inspiratul, trudnicul Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

 

Firește, onoranta Distincție este una foarte importantă, mai ales că Muzeul ASTRA se află printre cele trei instituții de cultură din țara noastră notate cu 3 STELE.

Un muzeu, o lume, un TEZAUR. Un loc unde satul, tradițiile, dar și mărturii ale culturii din întreaga lume vorbesc sutelor de mii de vizitatori despre valorile civilizației, despre înțelepciuen apopulară despre meșteșuguri, despre ISTORIE ȘI ARTĂ...

Alte nouă instituții culturale reprezentative din România au primit două stele.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

 

Foto: Muzeul Astra

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org