Cele mai noi cinci producții TNRS prezentate la Sibiu, în cadrul unei microstagiuni

*Critici de teatru de renume din România sunt invitați la eveniment!

BUCURAȚI-VĂ DE TEATRU! „Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel, „Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider, „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, „Hedda Gabler”, regia Botond Nagy și „Ierusalim”, regia Bogdan Sărătean sunt cinci dintre cele mai noi producții teatrale ale Naționalului sibian, un loc geometric al artelor spectacolului ce duce faima Sibiului peste tot în lume.

Spectacolele vor fi prezentate în perioada 13 – 17 martie, la Sibiu, în cadrul Microstagiunii BRD. Reprezentațiile vor avea loc la Sala Mare a TNRS, iar la eveniment sunt invitați critici de teatru de referință din București, Iași și Timișoara.

Încercăm ca tot ceea ce facem la Teatrul Național «Radu Stanca» Sibiu să nu stea sub zodia întâmplătorului. Prezervăm și dezvoltăm lucrurile bune, câștigate de-a lungul timpului, le ducem mai departe. Încercăm să vedem ce durabilitate au lucrurile noi care se nasc, cum se manifestă ca și evoluție, ca durată și sustenabilitate în fața publicului, și le preluăm. Totdeauna suntem în dialog. Cred că este cea mai bună formă de a încerca să aducem frumosul în fața celor cărora ne adresăm. Împreună cu un partener foarte important, BRD - Groupe Société Générale, dăruim de o bună bucată de vreme, în fiecare primăvară, acest moment special de întâlnire cu criticii, cu oamenii de teatru, cu publicul. Mulțumesc încă o dată partenerului nostru de suflet, BRD - Groupe Société Générale, pentru acest moment unic în peisajul teatral românesc.”, explică maestrul Constantin Chiriac, Directorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

A devenit deja o tradiție ca BRD - Groupe Société Générale să prezinte în fiecare primăvară cele mai noi producții ale Teatrului Național «Radu Stanca» Sibiu, cele mai multe având ca protagoniști sau creatori oameni din tânăra generație. Această constantă promovare a tinerilor actori, regizori, scenariști și manageri ne leagă de altfel cel mai mult de teatrul sibian, dincolo de susținerea ca partener principal a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Suntem - și cu acest proiect - fideli preocupării de a susține pe termen lung programele și ideile tinerei generații de creatori de cultură, urmărind în același timp și un proces de creștere a unui public nou, căruia să îi dezvoltăm spiritul critic și dragostea de teatru.”, declară, la rândul său, Cosmina Frâncu, Brand Communication Manager BRD - Groupe Société Générale.

Programul Microstagiunii

Cele cinci spectacole programate la TNRS – Sala Mare în cadrul Microstagiunii BRD vor avea loc la următoarele date:

  • Miercuri, 13 martie, ora 19:00:

Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel – coproducție Secția Română și Secția Germană

  • Joi, 14 martie, ora 19:00:

Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider – spectacol în limba germană cu traducere în limba română

  • Vineri, 15 martie, ora 19:00:

Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu

  • Sâmbătă, 16 martie, ora 19:00:

Hedda Gabler”, regia Botond Nagy

  • Duminică, 17 martie, ora 19:00:

Ierusalim”, regia Bogdan Sărătean

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org