"Ce înseamnă succesul garantat?" Cătălin Ștefănescu este invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna martie

Vineri, 22 martie 2019, de la ora 18:00, va avea loc la Librăria Habitus Sibiu prima conferință specială FITS și TNRS a acestei primăveri. Maestrul Constantin Chiriac îl va avea ca invitat în această lună pe reputatul jurnalist Cătălin Ștefănescu, realizatorul emisiunii „Garantat 100%”, produsă și difuzată de Televiziunea Română. Împreună, vor încerca să aducă răspunsul la o întrebare pe care poate foarte mulți dintre noi o avem: „Ce înseamnă succesul garantat?”.

 

Evenimentul va fi, ca de fiecare dată, cu acces gratuit, în limita locurilor disponibile în sală, și va avea o durată de aproximativ o oră. Conferința va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Cătălin Ștefănescu (n. 29 decembrie 1968) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca (1995), cu o lucrare de licență în care a tratat tema teatrului antic din Grecia. De douăzeci de ani, din 1999, este realizator și prezentator al emisiunii „Garantat 100%” difuzată pe TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 23.00, una dintre cele mai apreciate și longevive emisiuni culturale din România.

De-a lungul istoriei de douăzeci de ani a emisiunii „Garantat 100%”, a avut invitați de marcă, precum Neagu Djuvara, Wally Olins, Joe Cocker, Laurie Anderson, Ethan Hawke, Armand Assante, Peter Greenaway, Terry Gilliam, Robert Wilson, Vanessa Redgrave, Klaus Maria Brandauer etc. La Sibiu, a filmat în 2018, la TNRS, Fabrica de Cultură – Sala Eugenio Barba, o ediție specială a emisiunii în care l-a avut invitat pe Steven Wilson. Din 2008, Cătălin Ștefănescu este cadru universitar asociat la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, unde predă un curs de storytelling.

Cătălin Ștefănescu este pasionat de teatru și muzică, iar scena Naționalului sibian este locul unde pasiunile sale s-au cristalizat în 2016, când TNRS a prezentat premiera comediei „Moroi”, în regia lui Alexandru Dabija, spectacol ce are la bază texte scrise de Cătălin Ștefănescu și Ada Milea. Spectacolul va fi prezentat la TNRS – Sala Mare, joi 21 martie și vineri 22 martie 2019.

HIADEȚI LA O PORȚIE SERIOASĂ DE CULTURĂ!

Conferințele speciale FITS și TNRS sunt organizate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în parteneriat cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Librăria Habitus. Informații pe larg despre evenimentele TNRS sunt publicate pe site-ul oficial al teatrului: www.tnrs.ro.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org