WOW! Traviata la FITS 2019

Un spectacol care face istorie pe mapamond. O capodoperă care, de-a lungul vremii, s-a consacrat drept un simbol al muzicii de operă…

 

Anul acesta, la FITS, vedem Traviata în interpretarea artiștilor de la Théâtre des Bouffes du Nord.

Spectacolul va avea două reprezentații, în zilele de 19 și 20 iunie, dela ora 20.00, la Filarmonica de Stat din Sibiu.

Traviata este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii. Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853.

Traviata” este înconjurată de un parfum copleșitor și paradoxal de vis și realitate, de parcă viața și moartea acestei femei „ușoare” ar fi mai reale și mai iluzorii decât ale altor eroine de operă. Un parfum din esență de flori rare, cu note de alcool, de pastile, de mângâieri și de bani aparent fără miros, cu care Giuseppe Verdi și-a impregnat compoziția muzicală tocmai în vremea când parfumul curtezanei Marie Duplessis, decedată în 1847, cu șase ani înainte de apariția operei la Veneția, se evapora în neant. În „Traviata – You deserve a better future”, spectatorii ajung mai aproape de Violetta și asistă îndeaproape la ardoarea abandonării de sine între oaspeții acestui muzical fantastic, ce îmbină teatrul și opera, voci care vorbesc și cântă, unde linia dintre instrumente și voce este insesizabilă, iar Charles Baudelaire apare alături de Christophe Tarkos, și unde cântă și mor fantomele unui Paris în verva industrializării, al cărui viitor îl trăim acum.

(Traviata - You deserve a better future)

Cu: Florent Baffi (doctorul/the doctor), Safir Behloul (Alfredo Germont), Jérôme Billy (Giorgio Germont), Renaud Charles (flaut), Elise Chauvin (Violetta Valéry), Axelle Ciofolo de Peretti (clarinet), Myrtille Hetzel (violoncel), Bruno Le Bris (contrabas), Gabriel Levasseur (acordeon), Sébastien Llado (trombon), Benjamin Locher (corn/Baron Douphol), Marie Salvat sau (alternativ) Apolline Kirklar (vioară), Juliette Séjourné (Flora Bervoix, Anina).

Regia: Benjamin Lazar 
Concept: Benjamin Lazar, Florent Hubert and Judith Chemla

Aranjament și direcție muzicală: Florent Hubert and Paul Escobar 
Vocal direction: Alphonse Cemin 
Decor: Adeline Caron 

 

Spectacol prezentat în limbile franceză și italiană, cu traducere în limbile română şi engleză. 
Spectacol nerecomandat celor sub 12 ani.

Efecte speciale: 2 puști Gauss

Producție C.I.C.T. - Théâtre des Bouffes du Nord 
Co-producție Théâtre de Caen; Espace Jean Legendre, Théâtre de Compiègne – scène nationale de l’Oise en préfiguration; Le Parvis – scène nationale de Tarbes-Pyrénées; le Théâtre – scène nationale Mâcon-Val de Saône; TANDEM scène nationale; Théâtre Forum Meyrin/Genève; Le Moulin du Roc–scène nationale de Niort; Théâtre de l’Incrédule; Cercle des partenaires des Bouffes du Nord 
Finanțarea proiectului la Région Ile-de-France 
Cu sprijinul SPEDIDAM and from Arcadi Île-de-France 
Cu participarea artistică Jeune théâtre national 
Construcție decor: Ateliers du Moulin du Roc - Scène Nationale de Niort 
Théâtre de l’Incrédule is supported by Région Normandie

      © Simon Gosselin

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org