PUNTE CULTURALĂ : Muzicieni sibieni în concert la Biserica Saint-Laurent din Rennes

26 de elevi și foști elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, parte dintre ei membri ai Orchestrei de tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, au susținut în 29 martie 2019, un concert la Biserica Saint-Laurent din Rennes.

 

Evenimentul face parte din proiectul „Orchestra tinerilor din Haute-Bretagne și Orchestra din Sibiu: schimb muzical și cultural între tineri muzicieni” și este o manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

În cadrul parteneriatului existent între Departamentul Ille-et-Vilaine din Franța și Județul Sibiu, tineri sibieni și bretoni își dau întâlnire într-un schimb de experiență, intercultural și muzical.

Demn de amintit, proiectul „Orchestra tinerilor din Haute-Bretagne și Orchestra din Sibiu: schimb muzical și cultural între tineri muzicieni” se derulează în perioada 27 martie – 20 august 2019. Într-o primă parte a proiectului, Orchestra din Sibiu, însoțită de 6 cadre didactice, coordonată muzical de dirijorul Andrei Crăciun și condusă de prof. Daniela Ioana Sacarelis, directorul Liceului de Artă Sibiu, a vizitat, în perioada 27-31 martie 2019, partenerii din regiunea Bretania, din Franța.

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de înfrățire a orașelor Rennes și Sibiu, Orchestra de Tineret din Rennes a propus colaborarea sub titlul „Europa în muzica”. Propunerea francezilor a fost primită cu entuziasm de conducerea Liceului de Artă sibian, precum și de dirijorul orchestrei liceului. Atât profesorii, cât și elevii au fost deosebit de încântați de ocazia de performa pe o altă scenă europeană, după ce de-a lungul a trei ani de parteneriat în cadrul Proiectului Erasmus + “Notes of Europe” 2015-2018, au acumulat experiență în a cânta în orchestre mari, cu elevi din alte țări și sub bagheta unor dirijori străini.

Cele două orchestre au efectuat repetiții comune și a fost susținut un concert în Rennes. Repertoriul Orchestrei sibiene în cadrul concertului a fost stabilit de comun acord între cei doi dirijori, prof. Andrei Crăciun și prof. Gaetan Manchon, conținând atât muzică clasică cât și muzică din film, totul materializându-se într-un eveniment de neuitat.

Au fost interpretate piese precum “Petite Suite” de Claude Debussy, „Rapsodia Româna Nr. 2” a lui George Enescu, “Couleurs” de M. Dutilleux, uvertura operei “Un giorno di regne” de Giuseppe Verdi, „Muzica” de George Grigoriu, uvertura operei ”Belle Hélène” de Jacques Offenbach, dar și piese de Bach, Fauré aranjament după lucrarea lui John Williams a coloanei sonore din celebrul film “Star Wars” și aranjament pentru orchestră a formației „Survivor ” la piesa “Eye of The Tiger”.

Evenimentul „Europa prin muzică” a avut loc vineri, 29 martie 2019, ora 20:00, la Biserica Saint-Laurent din Rennes.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org