EVENIMENT DIN GALERIA FITS 2019 la Muzeul Național Brukenthal

Hai să vezi o parte fascinantă a culturii japoneze: arta ukiyo-e! O invitație care merită onorată!!!


????
Muzeul Național Brukenthal împreună cu avocatul colecționar George Șerban, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, invită sibienii și… nu numai la vernisajul primei expoziții de stampe japoneze cu tema Teatrul Kabuki.

???? Locul de desfășurare: Cabinetul de Cartografie al Palatului Brukenthal (subsol), Piața Mare nr.4
???? Vernisaj: Vineri, 12 aprilie, ora 13:00
???? Curator: Alexandru Constantin Chituță
???? Durata expoziției: 12.04 - 30.06.2019

Vor fi prezente în expoziție aproximativ 100 de lucrări realizate în perioada secolelor 18 și 19, conținând imagini ale actorilor și scene de teatru kabuki, aparținând celor mai importante școli japoneze: Școala Torii, Școala Katsukawa, artiștii Buncho și Sharaku, Școala Utagawa, Torii Kiyonobu, Torii Kiyonaga, Torii Kiyoshige, Sharaku, Buncho, Suncho, Toyokuni I, Toyokuni III, Horoshige, Kuniyoshi, Kunichika, Chikanobu si Kunisada III.

DEMN DE ȘTIUT: Apariția ukiyo-e este strâns legată de climatul politic, social și economic din epoca Edo (1603-1868). Una dintre particularitățile stilului de viață promovat de burghezia Edo este teatrul kabuki. Piesele erau inspirate din legende istorice sau din viața de zi cu zi, piesele de teatru aveau în comun o serie de motive și tematici. Tema unei piese nu reprezenta, însă, punctul central de interes în gravuri. Acestea erau create cu scopul de a reda atmosfera piesei, o importanță deosebită aveau costumele decorate generos și personalitățile actorilor.

???? Evenimentul este inclus în programul evenimentelor speciale din cadrul #FITS2019.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org