Miez de mai cu muzică la superlativ: Sibiu Jazz Festival 2019

«Muzica reprezintă natura. Natura reprezintă viaţa. Jazzul reprezintă natura. Jazzul este viaţă». (Sonny Rollins)

???? În acest an, Sibiu Jazz Festival 2019 își deschide porțile pe 16 mai, pentru patru zile de muzică și spectacol, toate cu intrare gratuită. ????


???? În așteptarea semicentenarului, ediția cu numărul 49 îi întâmpină pe iubitorii muzicii cu o serie de concerte susținute de artti din 12 țări de pe trei continente, care abordează o largă paletă de stiluri: de la jazz latino la etno-jazz, jazz-rock și fusion. 
???? Ediția 2019 a Sibiu Jazz Festival se derulează sub semnul unui nou concept, ce reunește muzica și spiritul locului. Astfel, în perioada 16-19 mai, inima orașului, Piața Mare, va bate în ritmuri de jazz. 
???? Iubitorii muzicii și ai culturii vor avea ocazia de a se bucura de concerte de gypsy jazz (Broes, Belgia, 16 mai), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai), flamenco-jazz (Sergio de Lope, Spania, 17 mai), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai), soul-rock (Jazzodrom, Austria, 18 mai) și jazz latino (Electrocutango și Conexion Cubana, 19 mai). 
???? De asemenea, câștigătorii de anul trecut ai Sibiu Jazz Competition, Marcin Pater Trio, sunt prezenți în program cu un concert ce va avea loc în seara de 17 mai. 
???? Cu ediția din acest an, Sibiu Jazz Festival se întoarce către originile jazzului, așa cum era el înțeles acum mai bine de o sută de ani în orașul său natal, New Orleans: ca formă muzicală, dar și pretext de socializare și mod de exprimare a tradițiilor locale. 
???? Vizitatorii, cu certitudine... mari iubitori de jazz, vor avea astfel ocazia de a descoperi nu doar bogata ofertă culturală a orașului, ci și pe cea culinară, căci Sibiul înseamnă și jazz, și colecția de artă de la Muzeul Brukenthal, și profilul înalt, ca niște trepte ce urcă spre cer, al catedralei evanghelice, și farmecul orașului vechi, și o comunitate vibrantă, diversă și multiculturală, dar și tradițiile locale, inclusiv cele culinare.

Mare sărbătoare mare: SIBIU JAZZ FESTIVAL!

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org