CONCERT DE ORGĂ MARCA REMUS HENNING, LA SANKT PETERSBURG, CAPITALA CULTURII RUSIEI

«La 12 aprilie 2019, de la orele 19.00, la Catedrala Evanghelică-Luterană Sfânta Maria din Sankt Petersburg (a comunității finlandeze), am organizat, cu sprijinul colegilor de la consulatul general, un al doilea concert de orgă (primul având loc la Moscova) al maestrului Remus HENNING din Cisnădie/Sibiu, pentru a marca exercitarea de către România a Presedinției Consiliului UE și în capitala culturii Rusiei.

Repertoriul concertului a inclus capodopere ale marilor compozitori europeni și, mai mult de jumătate din program, compoziții din Transilvania, care, ca și la Moscova, au încântat în mod evident publicul. Remus Henning a reușit încă un "regal" la orgă, în final etalandu-și măiestria și la pianul din catedrală, interpretand extraordinar Sonata 3 în Do major a marelui George Enescu. Publicul l-a răsplătit cu ropote de aplauze îndelungate pe muzicianul român, s-au întreținut cu el și i-au împărtășit aprecierile lor la superlativ. La rândul meu, am prezentat publicului România din perspectiva spirituală și muzicală, tradiția muzicii confesionale în Transilvania, accentuând bogatul nostru patrimoniu cultural. Iată, încă un proiect cultural românesc reușit în Rusia. Mulțumim, Remus Henning, ne-ați ajutat să ținem steagul sus și la Sankt Petersburg».

Mesajul Excelenței Sale, Ambasadorul româniei la Moscova, Dl Vasile Soare. Despre cum a cucerit cisnădianul Remus Henning, un organist de excepție, de talie internațională, lumea culturală rusească. Mâini de aur, mâini cu har.

Avem a ne mândri cu un asemenea artist de valoare! Felicitări, maestre!!!

 

foto: Vasile Soare

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org