Poale, șurț, laibăr, clop… Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, ediția a II-a

Muzeul ASTRA organizează duminică, 12 mai 2019, cea de a II-a ediţie a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România.

 

Minunatul eveniment ce ne întoarce cu inima către tradiții, valori și rădăcini, va avea loc între orele 10 și 18 în Pavilionul Muzeal Multicultural, sala S1, la intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aici vor fi expuse 34 de costume care provin din toate zonele etnografice ale României.

 

,,Sunt costume populare din colecțiile Muzeului ASTRA, costume de sărbătoare din Ardeal, Banat, Maramureș, Vrancea, Argeș. Ele provin de la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea. Această expoziție va rămâne la Muzeul ASTRA mai multă vreme și va putea fi vizitată, conform programului pavilionar, între orele 10 și 18.”, a declarat Elena Găvan, muzeograf Muzeul ASTRA.

 

La momentul vernisajului expoziției de costume, vizitatorii vor putea învăța tehnica împletirii ciucurilor pe chelteu, specifică avrigencelor, de la doamna Rodica Ispas, neostenit meșter traditional, și de la elevele dumneaei de la Clubul Copiilor Avrig, într-un atelier interactiv.

IMPORTANT: În data de 12 mai 2019, intrarea este gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii muzeului.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org