Grande Chapelle Madrid, recital de colecție la Sibiu

SUPER-EVENIMENT MUZICAL: La Grande Chapelle Madrid va susține un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Sibiu (31.08 - 22.09.2019).

 

Reputatul ansamblu, format din 24 de artiști, este unul vocal și instrumental spaniol, fiind unul dintre cele mai apreciate grupuri la nivel internațional care abordează într-o manieră a excelenței muzica sacră.

????️ 10 Septembrie 2019, ora 20.00
???? Biserica Catolică din Piața Mare, Sibiu

______

PROGRAM

The Feast of The Resurrection in Piazza Navona”
Reconstituire muzicală a sărbătorilor pascale organizate de Confreria S. Giacomo degli Spagnoli în Roma, Ruggiero Giovannelli, Jacobus de Kerle, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Tomás Luis de Victoria, Francisco de Soto, Francisco Guerrero, Fernando de las Infantas, Giovanni Matteo Asola, Giovanni Luca Conforti, Cesare Bendinelli și Rocco Rodio.

???? Durata concertului: 2h30

BIOGRAFIE

La Grande Chapelle este un ansamblu vocal și instrumental spaniol de muzică sacră timpurie, fondat în 2005. Numele lor a fost preluat de la capela muzicală din Burgundia, unde au cantat muzicieni precum Nicolás Gombert, Philippe Rogier și Mateo Romero.

Ansamblul muzical cântă muzică sacră, un gen destul de puțin cântat astăzi, chiar și în biserici. Compozitori din mai multe țări europene și fondatorul Ángel Recasens au creat grupul în
2005. Diversitatea muzicienilor susține unitatea diferitelor tehnici și școli muzicale.

Demn de apreciat, obiectivul principal al La Grande Chapelle este de a recupera comorile muzicale, moștenirea din secolul al XVI-lea până la începutul secolului XXI. Un alt obiectiv al grupului este de a cânta repertoriul timpuriu la festivaluri, cum ar fi Festivalul
Internacional Cervantino unde ansamblul a prezentat muzică din secolul al XVI-lea, printre care Tomás Luis de Victoria Mass Salve Regina (1592) și piese dedicate Fecioarei Maria.

La Grande Chapelle au cântat la diferite festivaluri importante din Spania și Franța, cum ar fi cele din Picardie și Haut-Jura, Musica Sacra Maastricht, OsterKlang-Festival și La Cité de la Musique din Paris. Ansamblul a avut concerte în Belgia, Franța, Ungaria, Mexic, Canada, Japonia și China. Repertoriul lor
include psalmul Nisi Dominus și Magnificat prim toni, piesa Missa pro Defunctis de Mateo Romero și O Gloriosa Virginum de Antonio Rodríguez de Hita.

Grupul a lansat înregistrări axate pe explorarea relației dintre muzică și literatură din secolul de aur. Înregistrările La Grande Chapelle sub această etichetă au fost recunoscute de Orphée d'Or, pe lângă faptul că au fost primit eticheta de ansamblul anului la Prelude Classical Music Awards din 2007 în Olanda.

***Festivalul Enescu la Sibiu este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org