No, fain! NABUCCO se joacă în… Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, are calitatea de partener și de gazdă în cadrul unui eveniment de excepție: Celebrul spectacolul de operă Nabucco, de Giuseppe Verdi se joacă aici, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – la Scena de pe la lac.

Evenimentul va avea loc duminică, 9 iunie 2019, începând cu ora 20.00.

Spectacolul are în rolurile principale voci aplaudate în teatre precum Teatrul de Operă din Roma, Arenele din Verona și Teatrului Real din Madrid, alături de invitați speciali ca soprana Stefania Spaggiari din Italia, baritonul Alfio Grasso din Italia. Prestația se desfășoară sub bagheta dirijorală a maestrului Leonard Dumitriu, iar regia este semnată de Alfio Grasso.

De asemenea, Orchestra și Corpul de Balet „Opera Vox”, împreună cu Corul Facultății de Muzică Religioasă a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu vor completa punerea în scenă a grandiosului spectacol.

Organiztor este Compania Vox Opera din Cluj Napoca, una recunoscută pentru tradiția de a promova tineri artiști în țară și peste hotare prin organizarea de spectacole de operă, operetă, musical, recitaluri, concerte.

Nabucco este o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera.

Premiera a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano la 9 martie 1842.

Durata operei: 2h:15min.

Nabucco este prescurtarea numelui imparatului chaldeean al Babilonului Nabucodonosor al doilea (în original: Nebucadnețar), care a trăit și domnit în jurul anului 600 î.Hr.

Cele două teme principale ale acțiunii sunt dorința de libertate a poporului evreu din timpul robiei lor din Babilon, precum și aroganța și nebunia personajului principal Nabucco, care-l duce până la autoproclamarea sa drept Dumnezeu unic și la pedepsirea cu pierderea minților. Spre sfârșitul operei el însă își revine, adoptă credința în Iehova (sau Iahve), Dumnezeul evreilor, și îi eliberează pe evrei din robie.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org