WOW! Lucrări de Picasso, Matisse, Dali şi Klimt, într-o expoziţie de zile mari la Brukenthal

Muzeul Naţional Brukenthal va găzdui începând de vineri, 14 iunie 2019, o expoziţie inedită pentru Sibiu şi Transilvania. În premieră vor fi expuse lucrări celebre semnate de Picasso, Matisse şi Klimt, după ce, în urmă cu câţiva ani, Muzeul Naţional Brukenthal a organizat o expoziţie cu lucrări semnate de Dali.

 

Curatorul expoziţiei, dr. Alexandru Constantin Chituţă, ne-a oferit mai multe detalii despre acest generos proiect: „Această expoziţie este pregătită de mult. Am început de mai bine de un an de zile demersurile ca aceste lucrări de grafică şi litografii să fie expuse la Sibiu. Lucrările celor 4 mari artişti provin din colecţia av. George Şerban din Bucureşti. În piesele din cadrul expoziţiei sunt peste 15 lucrări de Picasso din cadrul Suite Vollard, ed. 1973, 6 lucrări Matisse, 10 litografii Klimt şi 6 aparţinţând lui Salvador Dali.

O lucrare specială semnată Picasso este cea în care se întâlneşte chiar Pablo Picasso pictând: Dans l'atelier, ou peintre, et modele examinant son portrait”.

Expoziţia va fi deschisă în Palatul Brukenthal din Piaţa Mare, vineri 14 iunie 2019, ora 12.30. De altfel, ar fi de menționat că eveniment se află pe agenda bogată a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Cu acest prilej, în magazinul Muzeului se vor putea achiziţiona şi produse special realizate cu acest prilej.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org