Final de stagiune la Filarmonica de Stat Sibiu. Bilanț ce merită aplaudat: 53 de evenimente și peste 20.000 de spectatori

BEETHOVEN: Muzica trebuie să fie scânteia ce aprinde focul în sufletul omenesc.

 

Joi, 13 iunie 2019 este programat Concertul de închidere a stagiunii muzicale 2018-2019 a Filarmonicii de Stat Sibiu. În perioada octombrie 2018 – iunie 2019 instituția a organizat zeci de evenimente pentru toate gusturile. Stagiunea muzicală a fost realizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

În cea de-a 69-a stagiune muzicală a Filarmonicii de Stat Sibiu au fost programate, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, 53 de evenimente muzicale, dintre acestea 39 fiind concerte simfonice, 4 recitaluri camerale și 10 concerte educative, evenimente la care au participat un număr de peste 20.000 de spectatori. Publicul meloman i-a putut urmări la Sibiu, printre alții, pe dirijorii Theo Wolters (Olanda), Gabriel Bebeșelea (România), Horváth Gábor (Ungaria), Marijn Simons (Olanda), Tiberiu Soare (România), Cristian Oroșanu şi soliştii Remus Azoiței, Paula Seling, Răzvan Suma, Alexandru Anastasiu, Răzvan Popovici, Vlad Răceu, ș.a.

Concertul simfonic de închidere a stagiunii, programat joi, 13 iunie 2019, cu începere de la ora 19, la Sala Thalia, îl are invitat pe pianistul Viniciu Moroianu, iar Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va avea la pupitrul dirijoral pe Cristian Oroșanu.

Construită cu grijă şi seriozitate, reputaţia profesională a dirijorului Cristian Oroşanu a determinat prezenţa sa pe multe scene ale... Europei în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris în cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, Tonhalle Zürich, DSO Berlin, BBC Scotish Orchestra, Lamoureux, Israel Kibbutz Orchestra, Orchestre National Porto, a filarmonicilor din Strasbourg, din Bruxelles ş.a. De-a lungul timpului, a avut ocazia să fie asistentul dirijorilor Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich şi  Ingo Metzmacher. Mereu atras de latura pedagogică, Cristian Oroşanu este de mai bine de 5 ani profesor de dirijat la Academia de muzică din Iaşi şi a organizat mai multe cursuri internationale de măiestrie la Filamonica Moldova din Iaşi, Opera Naţională Iaşi şi la Filrmonica din Braşov. Dirijorul Cristian Oroşanu este fondatorul orchestrei Kamerata Kronstadt şi deţine titlul de doctor în muzică.

Bucurie pentru melomani: Următorul proiect organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” va debuta cu un Concert cu orchestra de cameră “Camerata Cibinensis” și ansamblul de alamă al Forțelor Aeriene Americane (US Air Force Academy Europe Band): “Vivaldi-Anotimpurile”, eveniment programat duminică, 23 iunie 2019, la ora 19, la Biblioteca ASTRA, Sala festivă.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org