(Re)descoperirea Sibiului prin propriii compozitori: Musica Ricercata Festival Op. 1, 16 – 19 Iulie 2019

BUCURIE PENTRU MELOMANI: În perioada 16 – 19 iulie 2019, Asociația Musica Ricercata aduce în atenția iubitorilor de muzică clasică din Sibiu o serie de evenimente dedicate manuscriselor muzicale ale compozitorilor din secolele XVII – XVIII.

 

Așa cum explică inițiatorii proiectului,Musica Ricercata Festival Op. 1” este o convergență a artelor în care muzicieni consacrați, scriitori și cercetători alături de ansamblul Musica Ricercata vor susține două recitaluri, o repetiție cu public, două dialoguri pe teme muzicale și un concert extraordinar.

Invitații de renume internațional ai festivalului vor provoca publicul la redescoperirea Sibiului din perspectiva... manuscriselor componistice. Evenimnetul va bucura prin prezența unor artiști extraordinari care vor realiza din Sibiu o capitală a muzicii baroce: soprana Rodica Vică, flautistul Matei Ioachimescu, clavecinista Brita Falch Leutert, duo-ul de theorbe Iancu-Lobonț, dirijorul Kurt Philippi, scriitorul Radu Vancu, jurnalista Smaranda Bălan, dirijorul Gabriel Bebeșelea și ansamblul Musica Ricercata (reunind muzicieni din întreaga Europă).

Este un periplu muzical prin care publicul este introdus dincolo de cortină, pentru a cunoaște istoria compozitorilor, muzicienii extraordinari care participă și locurile din Sibiu strâns legate de această muzică. Pe scurt, o mașină a timpului propulsată de un combustibil universal - muzica. Întreg demersul are la bază manuscrise ale compozitorilor sibieni Johann Sartorius, Anton Hubatschek, ș.a., descoperite în arhivele din Sibiu. Reunind muzicieni de talie internațională, dar și oameni de cultură din alte domenii, festivalul are ca misiune aducerea la lumină, după secole, a unor capodopere compuse de autorii amintiți mai sus, care și-au desfășurat activitatea la Sibiu, în paralel cu compozitorii vest-europeni care i-au influențat sau cu care aceștia au studiat a declarat maestrul Gabriel Bebeșelea.

Concertul de închidere a festivalului de la Sibiu este integrat în turneul pe care Musica Ricercata îl face în câteva dintre cele mai importante orașe din România (Sibiu, Cluj-Napoca, Brașov, Mediaș, București) între 19 – 25 iulie 2019. Evenimentele de la Sibiu sunt cofinanțate și susținute de Primăria Municipiului Sibiu, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) iar sponsorii principali sunt Romgaz și Borsec. Musica Ricercata lansează, cu acest prilej, un parteneriat valoros și unic cu European Union Youth Orchestra (EUYO), considerată a fi cea mai importantă orchestră de tineret la nivel mondial.

Un eveniment ingenios, generos și care, cu siguranță va ajunge la inimile sibienilor! Muzica trebuie să fie scânteia ce aprinde focul în sufletul omenesc. (Beethoven)

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org