MINUNAT: Muzică în Biserica Fortificată de la Hosman

La fel ca şi în anii trecuţi, Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu va organiza și în acest an, mai multe concerte de muzică veche de cameră în Biserici Evanghelice din județul Sibiu, sub denumirea „Muzica în Bisericile Fortificate”.

 

Concertul organizat în Hosman va avea loc în data de 03 august 2019, ora 18.00, fiind urmat de un recital în cadrul slujbei de duminică în data de 04 august 2019, ora 11.00.

Demn de știut, în acest week-end se celebrează 700 de ani de atestare documentară a Hosmanului şi se va sărbători, cu această ocazie, şi restaurarea orgii din Biserica Fortificată, aceasta răsunând după o lungă perioadă de linişte.

Orga va fi acompaniată de o orchestră mică, împreună cu mezzosoprana Elisa Gunesch, care va încânta sufletele audienţei cu piese a doi compozitori care îşi au rădăcinile în Hosman şi anume: Johann Sartorius tatăl şi Johann Sartorius fiul.

Totodată, se vor prezenta şi alte compoziţii din Transilvania, dar publicul va avea plăcerea să asculte şi compozitii din statele Europene.

Intrarea este liberă, dar organizatorii s-ar bucura ca publicul să facă donații benevole pentru restaurarea orgilor.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org