La hotar de anotimpuri, cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea”

"Bucuria aceasta pe care o ai când îmbraci un costum popular, te face să te simți într-adevăr un om mai puternic, mai motivat, mai legat de începuturile tale. Vedeți, în știință, căutarea principiilor este un lucru fundamental. O știință se dezagregă dacă nu ține legătura cu propozițiile sale prime. Așa este și cu un neam, cu un popor, iar principiile noastre merg adânc în preistorie. Folclorul este vârful aisbergului care s-a păstrat la lumina zilei și cred că acesta este motivul pentru care simțim noi puterea folclorului, atunci când il facem, bineînțeles, cu tot arsenalul lui hermeneutic. Intrăm în comunicare cu niște filoane de viață care merg până la originile noastre." (Ioan Sorin Apan)

 

Sibiul se pregătește din nou de… SĂRBĂTOARE! Una cu ecou adânc, în inima folclorului autohton, cu trup și suflet de poveste. Ne-așteaptă festivalul dedicat părintelui Junilor,acum, la ceas de jubileu!

Miercuri, 27 noiembrie 2019, se deschide cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Naţional de Folclor Ioan Macrea, manifestare de prestigiu dedicată celui care, în urmă cu #75DeAni, a întemeiat Ansamblul #JuniiSibiului????????????????

????Organizatorii festivalului, Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu promit un festival plin de culoare, în care artiști din diferite zone etnofolclorice ale ţării vor fi mesageri ai cântecului și jocului popular românesc și vor omagia cei 75 de ani de activitate ai Junilor, în cadrul celui mai mare festival dedicat ansamblurilor profesioniste de folclor din ţară.????????????

Așadar, pregătiți-vă să întâmpinați și să vă bucurai de tezaur românesc aici, în inima Sibiului, laolaltă cu legendarii Juni și cu o pleiadă de mari artiști!

????Accesul la spectacolele din cadrul Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, la Sala „Transilvania” Sibiu, în zilele de 27, 28, 29 noiembrie 2019, ora 18.00, se face pe bază de
????bilete, ce pot fi achiziționate de la Sala „Transilvania” din Sibiu, la preţul de 20 lei, respectiv 10 lei, începând cu data de ????13 noiembrie 2019, între orele 10.00 – 18.00.

Spectacolele sunt prezentate de Iuliana Tudor.

Coproducător: TVR
Directorul festival: Silvia Macrea, continuatoarea extraordinarei tradiții a Junilor, moștenită chiar de la tatăl său.

 

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.
Acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu
Parteneri: Cercul Militar Sibiu
Aria şi Ambient

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org