SUPER-EVENIMENT: Mircea Tiberian, la Sibiu!

Unul dintre cele mai cunoscute (re)nume ale jazz-ului românesc și formator a numeroase generații de muzicieni, Mircea Tiberian este invitatul care încheie acest sezon al spectacolelor – conferință Round Table Sibiu.

 

Evenimentul va avea loc marți, 12 noiembrie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Gong (Str. Alexandru Odobescu nr. 4). Intrarea va fi liberă, prin rezervarea solicitată la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Despre începuturile sale în lumea jazz-ului, întâlniri, întâmplări care și-au pus amprenta asupra artei sale și despre multe altele vom afla din dialogul purtat cu jurnalista Oana Ciucă Lázár.

Dialogul celor doi va fi completat prin recitalul de pian susținut de Mihai Pîțan, unul dintre muzicienii la a căror formare a contribuit inclusiv Mircea Tiberian.

Despre Mircea Tiberian

Cu o prodigioasă carieră în muzică de peste 40 de ani, Mircea Tiberian este pianist, compozitor, dar și profesor în cadrul Universității Naționale de Muzică din București unde a fondat, și coordonează în prezent, Departamentul de jazz.

Artistul este vicepreședintele Asociației Române de Jazz și, totodată, autorul unui „Curriculum de Jazz” pentru liceele de muzică din România. Mircea Tiberian a început studiul pianului de la vârsta de 4 ani, iar la 14 ani a obținut premiul special al juriului la un concurs de pian. Întâlnirea cu marele Johnny Răducanu este una dintre cele care i-au marcat drumul în cariera impresionantă dedicată muzicii jazz.

Round Table Sibiu este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org