FILE DE ISTORIE din trecutul Slimnicului...

... Localitate... de poveste, secole și... întâmplări cu TÂLC: SLIMNIC.

Iată ce aflăm din trecutul acestui loc, din însemnările publicate pe site-ul primariaslimnic.ro:

Tinand seama de faptul ca Slimnicul facea parte din capitlul Sibiului, inclus in structura prepoziturii cu acelasi nume, formata intre anii 1188-1191, putem afirma ca stabilirea colonistilor germani pe teritoriul Slimnicului s-a infaptuit in a doua jumatate a secolului al XII-lea, satul devenind una dintre cele mai importante componente ale capitlului sibian.
Se pare ca originea primelor grupuri de sasi stabiliti aici proveneau din Flandra si Luxemburg. Cel putin o parte din sasii asezati la Slimnic a venit din satul Stolzenburg din Luxemburg.

Cea dintai atestare documentara a localitatii Slimnic, apare la cateva decenii dupa trecerea invaziei mongole si dateaza din 10 decembrie 1282, cand Lodomerius, episcop de Strigoniu, confirma lui Reynoldus paroh de Stolchunbercht si decan al capitlului Sibiului o serie de privilegii primite de la arhiepiscopul Filip, prin doua acte emise in 6 mai 1264.

Teritoriul slimnicean si locuitorii comunei au fost martorii diferitelor conflicte sociale, atacuri si incursiuni in sudul Transilvaniei, dispute pentru stapanirea Transilvaniei, stapanirea habsburgica in Transilvania, rascoala curutilor (1703-1711).

 

 

 

 

sursa foto: SIBIU DE POVESTE 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org