PAROH NOU LA ARPAȘU DE SUS. ȘI CE BUNI PĂSTRĂTORI DE TRADIȚII!!! IMAGINI DE COLECȚIE!

Credincioșii localității Arpașu de Sus, județul Sibiu, au primit în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Înaltul oaspete a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica închinată Maicii Domnului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Avrig, Vasile Gafton și alți slujitori ai sfintelor altare.

 

Ceea ce a impresionat, adâcând nouă și trainică dovadă că aici satul e viu, luminat și așa, ca-n poeziile lui Blaga, a fost faptul că, la praznic, credincioșii, înveșmântați în straie tradiționale, au participat în număr mare la liturghia arhiereacă și au ascultat cuvântul de învățătură al ierarhului în care a tâlcuit Evanghelia duminicală.

La final, Părintele Mitropolit l-a prezentat credincioșilor pe noul preot paroh, Marius Dobrin, înmânându-i acestuia Evaghelia, crucea și cheia- simbolurie pastorației, iar mai apoi, l-a încurajat să continue lucrarea duhovnicească și filantropică din această parohie cu oameni atât de faini, ce merg cu taină pe urmele Domnului!

„Cu ocazia instalării noului preot paroh ne-am aflat pentru prima dată în această biserică istorică din Arpașu de Sus pentru a săvârși Sfânta Liturghie. Este o biserică împodobită cu o pictură minunată, a fraților Grecu, dar împodobită și de credincioșii înveșmântați în straiele populare. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru credința credincioșilor care este neclintită asemenea munților din apropiere, iar dragostea lor față de Biserică este pilduitoare pentru toți”, a spus ierarhul.

Fostul paroh, pr. Lucian Bunea le-a mulțumit credincioșilor pentru colaborarea pe care au avut-o vreme de 28 de ani și i-a urat noului paroh păstorire îndelungată și rodnică.

Noul preot paroh i-a mulțumit ierarhului pentru încrederea acordată, preoților, familiei și credincioșilor pentru sprijinul acordat și a prezentat câteva dintre proiectele pe care dorește să le desfășoare în noua parohie.

 La final, neostenitul cor de femei al Parohiei Arpașu de Sus a interpretat pricesne ce au aureolat binecuvântata sărbătoare.

 

 

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org