Agricultura- tradiție și știință în familia Nistor din Vurpăr


Iarna nu a fost prea aspră pentru legumicultori și s-au putut efectua cu bine lucrările specifice în sere şi solarii: strângerea tuturor resturilor, dezinsecția solului şi a scheletului plantelor, tratamente efectuate la sol pentru dăunători şi boli.

Legumicultorii au plantat deja în spațiile protejate salata, spanacul, ceapa verde şi usturoiul. Până în acest moment, culturile au vegetat foarte bine dar trebuie întreținute.
Cum se întreține microclimatul în sere? O condiție esențială pentru dezvoltarea plantelor în parametrii optimi este, pe lângă pasiune, bucurie și trudnicie, asigurarea unui microclimat adecvat. Potrivit domnului Nistor- inginer agronom de profesie și agricultor din Vurpăr, pentru protejarea culturilor legumicole se folosesc mai multe metode. În primul rând, se izolează foarte bine structura, apoi, este necesară dublarea pereților cu folie. Un alt element important sunt tunelele care, practic, creează straturi de aer. În acest mod, aerul se încălzește mult mai ușor şi se obține o dublă protecție. Dacă avem mai multe compartimente, pe ambele părți ale pereților se dublează folia. Acest lucru va conduce la un plus de cinci grade în condiții de nebulozitate relativă. Se recomandă, de asemenea, o ușoară aerisire în special în zilele cu soare.

Și, uite-așa, cresc cu bine culturile, și se ivesc la vreme și roadele...
Pentru mai multe informații îl puteți contacta pe domnul Nistor personal și sigur nu are să vă pară rău.


Foto: Comuna Vurpăr

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org