LAUDATIO: Primarul din SADU, un mărginean sadea, cu inima învălită-n țară și neam

Domnul Valentin Ivan este primarul comunei SADU (județul Sibiu). Nu doar cu funcția, cu... pixul și din biroul de primar. E sădean și... PRIMAR cu... INIMA. Cu inima învălită în... strai românesc. Ca un stindard al celor ce și azi, acolo, în satul dintre munți, mai nasc frumosul straielor așa cum au moștenit din neam în neam.

 

Mai mereu, la sărbători, la momentele ce țin vie veșnicia satului (atestat documentar la 1383, ).

Îl vezi i simți că E ROMÂN. MĂRGINEAN din cei ce parcă-și pun sufletul pe zidul satului, și bătăile inimii în cusăturile acelea cu sârg, cu lumină, cu sânge și trudă care țin viu Templul nostru la purtător, COSTUMUL POPULAR.

Da: e primar, e...de meserie, are și Master în domeniul Administrației Publice Europene, da-i fain gospodar și... păstrător cum se cade al tradițiilor de pe pământul ăsta binecuvântat. Și când l-ai vedea așa, nu la cravată, cu costum la 7 ace și cu servietă, ci cu cămeșă, pieptar și clop, parcă ți s-a pune ceva așa, la tâmpla gândului...

"Îmi place să cred ca sunt un om între oameni cu frica de Dumnezeu și cel care crede ca satul românesc cu straiele și legendele lui sunt viața reală a poporului român", mărturisește dl Ivan.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

Comentarii   

danut
0 # Tociledanut 11-07-2017 21:27
Primarul din Sadu ..e adevarat stie sa duca traditia mai departe, dar mai bine se facea rapsod ca de gospodarirea comunei nu poate fi vorba, veniti sa faceti un reportaj in Tocile despre acest primar care face drumuri si utilitati pentru acolotii lui, pentru cei care platesc taxe si impozite ca si cei din zona rezidenriala dar nu exista nici o utilitate ca pe vremea lui pazvante si el pozeaza in ce????☹????, cand luati interviu
Intrebati.l ce face pentru cei din Tocile, faptul ca varuieste niste pietre in mijlocul comunei si isi pune cioareci nu inseamna ca e un primar bun????
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu

Postati comentarii la subiect. Evitati cuvintele neconforme/vulgare, mesajele violente/rasiste/xenofobe, acuzatiile neargumentate si atacurile obsesive la persoana.


Codul de securitate
Actualizează

 

ziare ziare.org