CA-N BASME!!! Duminică, 13 august 2017, orele 16.00 la Casa din Rășinari, în Muzeul în aer liber din minunata Dumbravă a Sibiului, se face NUNTĂ ca-n povești și saltă satu-a joc și veselie!!!

Proiectul derulat de Primăria Rășinari și Asociația Rășinari Confluențe Europene își propune punerea în scenă în 3 acte a piesei „Nuntă Ciobanească”, autor: Corneliu Dragoman Lubinschi; prelucrări corale : Gheorghe Șoima.

 

„Nunta Ciobănească” este transpunerea scenică a folclorului autentic din Mărginimea Sibiului fără nici o prelucrare sau selecție a obiceiurilor de nunta. Autenticitatea este păstrată neștirbită de o fericită îmbinare a cântecului, dansului şi versului din Rasinari , puncte expres de trimitere la nucleul care i-a dat naștere-satul românesc. Autorul, Corneliu Dragoman Lubinschi, răşinărean şi el, a scris această piesă special pentru Ansamblul Folcloric din Rășinari, o formaţie cu vechi tradiţii în domeniul artistic căci există documente ce atestă existența sa încă din anii 1884 . Autenticitatea operei şi mai ales autentictatea punerii în scenă şi jocul rolulurilor au fost confirmate prin obţinerea Premiului de Stat în anul 1957 la Bucureşti. Repusa in scena in Cadrul Agendei Culturale Rășinari 2017 a fost prezentată de Paști și de Rusalii în Căminul Cultural Rășinari și acum, datorită parteneriatului încheiat între Primăria Rășinari și Complexul Național Muzeal Astra, sunteți invitați să îi aplaudați pe rășinărenii faini- săteni neaoși care țin cu sufletu datul străbun- care au repus în scenă tradițiile și datinile obiceiului de nuntă.

Spectacolul “NUNTĂ CIOBANEASCĂ de la Rășinari”, se va desfășura în cadrul Târgului Creatorilor Populari din România la Casa din Rășinari în Muzeul în aer liber.

Așadar, poftiți la... NUNTĂ!

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org