ZIDUL... URA! S-a reparat (!) zidul de lângă Parcul Tineretului. Dar... numai S-A REPARAT, NU S-A RESTAURAT! ȘI E PĂCAT!

Vă scriam la un moment dat, nu demult despre indignarea multor sibieni în legătură cu niște lucrări la zidul vechi (ISTORIC!) din vecinătatea Parcului Tineretului. La acel moment, dacă vă amintiți, am publicat câteva imagini trimise de un cititor. Ulterior, am publicat și răspunsul din partea Primăriei Sibiu, autoritățile explicând că se repară acel zid, adică... se fac eforturi astfel încât această mărturie istorică să... dăinuie. Foarte bine!

 

Acum am primit noi imagini din zonă! Iată: se vede cu ochiul liber un soi de... cârpeală în artea superioară a zidului, cu niste cărămizi nou-nouțe a căror prezență distorsionează imaginea... MULTI-SECULARĂ A ZIDULUI cu pricina. Bun, s-a reparat, inițiativa e faină (ca idee!). Dar... știți cum e: Teoria e bună, cu practica e mai... greu. Era chiar imposbil de găsit și de consultat unul-, doi, trei specialiști restauratori ca să indice un soi de cărămidă care să nu doară așa a priviri, să se vadă atât de izbitor diferența dintre vechi și nou sau să... dea prin metode consacrate o patină a timpului?! E ca și cum ar fi trântit ici-colo și niscaiva termopane și poate ceva sclipici... prin zidul ăsta, săracul!... Parcă e... păcat!...

*imagini de la un cititor

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org