DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI PÂNĂ PE 10 SEPTEMBRIE, ÎN JUDEȚUL SIBIU AU MURIT 20 DE OAMENI ÎN ACCIDENTE RUTIERE! ACȚIUNI AMPLE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN SĂPTĂMÂNA 18 – 24 SEPTEMBRIE 2017

În perioada 18 – 24 septembrie, polițiștii sibieni vor intensifica acțiunile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

 

De asemenea, având în vedere derularea Proiectului EDWARD susținut de Comisia Europeană prin Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL, pentru Ziua Europeană fără decedați în accidente rutiere, în ziua de 21 septembrie vor fi desfășurate activități în scopul atingerii acestui obiectiv.

***Acțiunile de acest tip sun cu atât mai necesare cu cât, statistica este una îngrijorătoare: la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, in perioada 01.01 - 10.09.2017, au avut loc 132 de accidente grave soldate cu 20 de persoane decedate și 136 de persoane rănite grav.

***Principalele cauze generatoare au fost următoarele:

 

1. Viteza neregulamentară sau neadaptată condițiilor de drum ori viteza excesivă: 28 de accidente soldate cu decesul a două persoane și rănirea gravă a altor 30 de persoane.

2. Indisciplina pietonală: 15 accidente soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 10 persoane;

3. Neacordarea priorității autovehiculelor, 15 accidente soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a 15 persoane. 

 

 

Stfel, principalele obiective ale acțiunilor sunt combaterea neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, impunerea respectării normelor rutiere de către pietoni, respectarea normelor rutiere de către bicicliști și impunerea respectării regimului legal de viteză.

 

Etapa I, ziua de 18 septembrie, este dedicată combaterii neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor care au drept de trecere.

 

Etapa a II-a, ziua de 19 septembrie, este dedicată combaterii abaterilor săvârșite de pietoni, insistându-se, în mediul rural, pe prevenirea prezenței/deplasării pietonilor pe partea carosabilă, iar în mediul urban, pe prevenirea traversării neregulamentare.

 

Etapa a III-a, ziua de 20 septembrie, îi are în atenție pe bicicliști.

 

Etapa a IV-a, ziua de 21 septembrie este declarată Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere. Astfel, timp de 24 de ore, se vor organiza acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, precum și pe principalele ieșiri / intrări din localități.

 

Etapa a V-a, perioada 22 – 24 septembrie, este dedicată prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau neadaptată.

 

Foto: INFO TRAFIC jud. SIBIU

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org