MOBILIZARE: ACȚIUNI AMPLE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN SĂPTĂMÂNA 13 – 19 NOIEMBRIE. Pentru un medieșean, etilotestul a indicat 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat: a rămas pieton pentru 90 de zile

În perioada 13 – 19 noiembrie, polițiștii sibieni intensifică acțiunile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

 

Ziua de 13 noiembrie a fost dedicată creșterii vizibilității polițiștilor în trafic, dar și combaterii conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului.

Demn de precizat, principalele obiective ale acțiunilor sunt combaterea neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, impunerea respectării normelor rutiere de către pietoni, combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și impunerea respectării regimului legal de viteză.

De remarcat, de o atenție deosebită beneficiază în acest context, și micii participanți la trafic, care, în mai multe grădinițe, au primit vizita polițiștilor rutieri.

Totodată, aproximativ 100 de conducători auto au fost testați alcoolscopic. Un caz aparte este cel al un medieșean în vârstă de 41 de ani care a fost depistat conducând sub influența alcoolului, firește, sancționat contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile. Asta după ce etilotestul a indicat valoarea de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce circula pe strada Cloșca din Mediaș.

 

*Acțiunile polițiștilor continuă, prioritară fiind siguranța cetățenilor în trafic. 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org