COMUNICAT DE PRESĂ referitor la noua versiune a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor. Ce transmit autoritățile județului Sibiu?

Consiliul Județean Sibiu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu salută publicarea unei noi versiuni a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor în care este prevăzută și o stație de tratare mecano-biologică a deșeurilor (TMB) în județul Sibiu, dând astfel curs solicitărilor inițiate de cele două instituții încă din prima jumătate a acestui an. Pentru a evita costuri suplimentare pentru sibieni cu transportarea și tratarea deșeurilor din județul Sibiu în județul Alba, unde exista o stație de tratare la Galda de Jos, Consiliul Județean Sibiu și ADI ECO Sibiu au transmis numeroase adrese către minister, susținute chiar și de o petiție publică inițiată în august 2017.

 

 „Mulțumesc Ministerului Mediului că a ținut cont de argumentele tehnice transmise de noi și de alte județe și a modificat forma inițial publicată a planului național de gestiune a deșeurilor, care ne obliga să ne transportăm deșeurile la o stație din alt județ. Se dovedește că dacă suntem consecvenți și avem o argumentație corectă, putem influența deciziile care ne afectează, așa că încurajez cetățenii să se implice mereu activ și să nu abandoneze spiritul civic” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

25 de instalații noi la nivel de județ, mai precis stații de tratare mecano-biologică cu biouscare sunt prevăzute conform documentului recent publicat pe site-ul Ministerului Mediului. Documentul a fost publicat spre consultarea publicului alături de raportul de mediu aferent, în cadrul procedurii evaluării de mediu pentru planuri/programe/strategii, și poate fi accesat la următorul link http://www.mmediu.ro/articol/planul-national-de-gestionare-a-deseurilor/2419.

Modificările aduse versiunii iniţiale a Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor permit completarea sistemului actual astfel încât județul Sibiu să își poată gestiona independent deșeurile, de la colectare și reciclare, până la eliminare, cu posibilitatea reală de recuperare a deşeurilor valorificabile şi diminuare a cantităţilor depozitate la rampă.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org