POFTĂ BUNĂ LA TRADIȚII!!! Târgul de țară la Ignat, ediția a VI-a

Târgul de țară la Ignat este un eveniment... devenit el însuși tradiție, organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

 

Totul se va petrece va fi în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vizitatorii vor putea să urmărească rigoarea și pitorescul etapelor de pregătire a bucatelor tradiționale din carne de porc, după datină, și să deguste preparate delicioase: pomana porcului, cârnați, caltaboș, jumări și tobă. Ca-n amintiriel dragi din copilărie!

*Evenimentul este programat în zilele de sâmbătă și duminică (09 și 10 decembrie 2017), între orele 11.00 – 16.00.

,,În cadrul Târgului de țară la Ignat se respectă tradiția culinară veche de sute de ani. Vizitatorii Muzeului ASTRA au ocazia să redescopere astfel bucatele tradiționale, pregătite ca pe vremuri. Pe de altă parte, e important ca ei să știe că pot să și guste din ele. E un prilej foarte bun de a reliefa încă o dată că Muzeul ASTRA, prin aceste demonstraţii culinare interactive, este un veritabil pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc.” , a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

În cadrul Târgului de țară la Ignat va fi pârlit cu paie și apoi tranșat un porc de aproximativ 200 de kg. Cum e lesne de înțeles, scopul acestui evenimentu vizează susţinerea produselor şi a culturii gastronomice tradiţionale.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org