SE-NTÂMPLĂ LUCRU FAIN: Poveștile de joc și joacă devin realitate la Muzeul ASTRA!

Muzeografii, neobosiț, inspirații, dăruiți profsiei lor, ne fac cunoștință astăzi cu pavilionul de joc din Jina, monument reconstruit în această perioadă la Muzeul ASTRA.

 

Reconstrucția unui monument seamănă, la drept vorbind, cu o piesă de lego sau de puzzle. Și asta o recunosc chiar specialiștii...

ȘI ASTA-I FAIN DE TOT: Vizitatorii pot vedea pe viu, în luna decembrie, cum se reconstruiește, piesă cu piesă, pavilionul de joc din Jina, județul Sibiu, ridicat în anii 1927-1928. După două mutări în comună (fapt ce se observă prin semnele dulgherești de pe bârne – a se vedea imaginile de mai jos) pavilionul a fost donat de primăria comunei Jina Muzeului ASTRA în anul 2010. Acesta a fost semnalat și salvat astfel de la distrugere de către dl. Dumitru Budrala, directorul ASTRA Film.

***Echipa de meșteri care are în grijă lucrarea este formată din: Floca Viorel, Florin Bălșan, Ioan Oltean, Nicolae Popoviciu, Ciprian Avram, Ioan Trinu, coordonați de restaurator Iov Tolomeiu, subinginer Camelia Galatâr, muzeograf Adrian Alexe.

 

 

Foto: Muzeul Astra

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org