De la TOSCA la o discuție cu o MARE PRIETENĂ: ANDA-LOUISE BOGZA, Prim-solista Operei din PRAGA, nerăbdătoare să se reîntoarcă să cânte la SIBIU

Timp petrecut în compania unui artist care, cu vocea sa, cu interpretările marilor OPERE cărora le dăruiește, din sine, acea savoare artistică, acel... har născut din dăruire și lumină, a cucerit marile scene ale lumii... Timp petrecut din timpul uriaș al unei voci de aur care duce numele României pe toate meridianele lumii; și, deodată, ți se deschide inima și orizontul și afli cu încântare că EA, marea voce, e nerăbdătoare să se reîntoarcă la SIBIU, să cânte, să dăruiască sibienilor, din harul și trilul său.

Așa a fost ieri, într-un 12 februarie cețos (dar pentru noi atât de luminat!), la București, întâlnirea cu ANDA LOUISE-BOGZA, prim-solista Operei din Praga, artist de talie mondială, care ne face uriașa onoare de a ne fi... cititor fidel și mare prieten, cu vădită iubire și cu respect afă de Sibiu, nu doar după participarea la concertului aniversar Verdi/Wagner, care a avut loc pe 26 septembrie 2013, la Sibiu, dar mai cu seamă devenind neostenită cititoare a SibiuNews, publcație pe care o consideră CEA MAI BUNĂ, CEA MAI COMPLEXĂ pe care a citit-o.

O trecere în revistă a marilor roluri, de la TOSCA (pe care a jucat-o de zeci de ori pe toate meridianele, la Abigaille (Nabucco), Rusalka, Desdemona, Donna Anna, și o întreagă pleiadă de alte mari interpretări, dar și concerte și duete pe marile scene, și... o mărturisire: „Abia aștept să am din nou ocazia de a veni în frumosul Sibiu. Pur și simplu, mi-a ajuns la inimă.Vreau și să cânt dar sincer, îmui doresc să ajung pe plaiurile minunate de la Rășinari, la Păltiniș, a Bâlea lac- am citit acolo, la Dumneavoastră, că e feeric, și doresc mult să mercg să cunosc acel minunat muzeu în aer liber, unde am înțeles că tradiția satului românesc e la ea acasă. Eu sunt din Piatra Neamț, o zonă din pragul Bucovinei, unde tradițiile încă se mai păstrează și îmi place să aud dar și să cunosc astfel de locuri unde e vie încă frumusețea sufletului românesc”. Așa ne-a vorbit EA, marea artistă. Cu o voce impresionant de blândă, cu un zâmbet să-l pui la icoană și cu o simplitate și candoare în care dăuinuie, trainis, o carieră uriașă. Altfel spus, un dialog prietenesc, ca la un... prânz în familie, aș spune. Cuvinte și suflete față în față. O deosebită onoare pentru noi, SibiuNews.

Și... cu siguranță, o vom revedea, cu toții, pe marea artistă la Sibiu. Pe scenă, cu vocea-i minunată și pe stradă, în muzee, în parcuri- un OM FRUMOS.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org