Punct de vedere al SC Drumuri și Poduri SA Sibiu REFERITOR LA ARTICOLELE APĂRUTE ÎN PRESA LOCALĂ, cu privire la o sancțiune aplicată firmei care deszăpezește drumul Sibiu-Agnita

 

 

SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu vă informează că nu are cunostință pană în acest moment despre posibilitatea primirii unei sancțiuni din partea Poliției Rutiere pentru nedeszăpezirea drumului DJ 106 Sibiu – Agnita.

 

„Menționăm că am aflat despre aplicarea acestei sancțiuni din articolele apărute în presa locala azi 27.02.2018.

Referitor la subiectul acestei posibile sancțiuni avem de menționat următoarele:

Deszăpezirea DJ 106 Sibiu – Agnita este asigurată din baza Agnita (aproximativ 26 km) pe ruta Agnita – Nocrich, precum și din baza Sibiu (aproximativ 26 km) pe ruta Sibiu – Nocrich.

În cursul zilei de 27.02.2018 la ora între orele 04.00 – 09.30 (conform datelor GPS) din baza Agnita au acționat pe acest tronson de drum doua utilaje cu lame și 13 tone material antiderapant. La ora 12.00 s-a reluat activitatea de deszăpezire pe acest tronson, un utilaj fiind și acum pe traseu.

Din direcție opusă, adică din baza Sibiu spre Nocrich de la ora 03.30 pană la ora 9.30 a acționat un utilaj cu lamă și 8,6 tone material antiderapant.

Menționăm ca s-a acționat conform normativelor AND 525/2013 referitoare la nivelul de intervenție 1.1 care specifică urmatoarele: deszăpezirea se efectuează pe o banda de circulație după 8 ore de la încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite și pe doua benzi dupa 24 ore de la încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite.

În consecință considerăm nedreaptă aceasta sancțiune pe care o vom contesta”.

 

***Informațiile au fost transmise de Monica Iliescu, purtător de cuvânt SC DRUMURI ȘI PODURI SA.

 

 sursa foto: IPJ Sibiu

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org