NICI NU SE PUTEA ALTFEL: Fundaţia Biserici Fortificate - prezenţă de succes la Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin 2018

În mijlocul atracţiilor din lumea largă, bisericilor fortificate transilvănene le sporeşte an de an notorietatea, prilej pentru Ruth István - referent pentru turism de specialitate şi relaţii cu publicul la Fundaţia Biserici Fortificate - să treacă mulţumită în revistă zilele petrecute la Berlin şi să aştepte optimistă reacţia publicului de specialitate şi a turiştilor.

 

 

Participant cu vechime de trei ani la ITB Berlin, Fundaţia Biserici Fortificate poate face un mic bilanţ care, la drept vorbind, e de luat în seamă! Atât renumitele biserici din Transilvania, cât şi România, în general, sunt deja obiective turistice binecunoscute publicului. Vizitatorii au tot mai rar nevoie de explicaţii, ştiu ce le oferă o vizită în Transilvania, iar interesul pentru bisericile fortificate sporeşte, îndulcit de diferite și delicioase sortimente de miere ce pot fi degustate la standul fundaţiei.

Cu vădită satisfacţie relatează Ruth István despre evenimentele desfăşurate paralel cu participarea la ITB Berlin.

Astfel este de menționat că în data de 10 martie, Societatea Germano-Română din Berlin a găzduit o conferinţă susţinută de Ruth István, Sebastian Bethge (comisar pentru conservarea monumentelor istorice la Fundaţia Biserici Fortificate) şi Stefan Bichler (referent pentru relaţii cu publicul al Bisericii Evanghelice C.A. din România), cu tema „Cine apără bisericile cu sistem de apărare?“. Conferinţa s-a bucurat de interesul multor ascultători şi a mijlocit întâlniri cu susţinători şi prieteni care sprijină activ fundaţia. Importante sunt de asemenea vizitele deja tradiţionale ale fotografilor şi jurnaliştilor care participă în fiecare an la seara românească, la standul României, unde se bucură de bucate, vinuri, muzică şi dans, toate româneşti. Ruth István e încântată de întâlnirile avute în interiorul standului României, deoarece contactele nemijlocite cu reprezentanţi ai firmelor de turism duc într-o direcție sigură: proiecte comune de succes.

Demn de reținut, Fundaţia Biserici Fortificate a adoptat o nouă strategie a prezenţelor la târguri. Startul noii strategii a fost participarea la Monumento Salzburg în ianuarie 2018, Târgul Central European pentru Protecția și Conservarea Monumentelor. Practic, se preconizează un contact intens cu specialişti în restaurarea de clădiri, protecţia monumentelor, meşteşuguri, arhitectură şi construcţii, invitându-i să viziteze Transilvania.

Pe de altă parte, clasicele târguri de turism rămân o platformă importantă pentru prezentarea monumentelor transilvănene, aşa încât la ITB Berlin 2019 Fundația Biserici Fortificate inspiră din nou vizitatorilor interesul pentru România și îndeosebi pentru Transilvania.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org