WOW! O CINĂ DE... RÂS: IMAGINI RARE CU UN... RÂS APROAPE DE AVRIG! Imaginile, postate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva

„Imagini foarte rare cu un râs care se hrănește cu prada sa, o căprioară, într-o pădure administrată de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilvala Ocolul Silvic Avrig.

 

Exemplarele de râs sunt monitorizate de colegul nostru Daniel Lungoiupe baza urmelor lăsate de feline. Râșii au fost surprinși hrănindu-se de mai multe ori din pradă, ziua și noaptea, de fiecare data acoperind leșul cu frunze și pământ, pentru a nu fi furat de alt carnivor.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret și solitar, rar putând fi văzut de oameni în libertate. Vânează orice animal de talie mica sau mijlocie, precum căpriori, capre negre, iepuri, păsări, dar și cerbi. În libertate trăiește aproximativ 17 ani

#România are una dintre cele mai mari populații de râs din #Europa, în creștere în ultimul secol.

Ocolul Silvic #Avrig administrează peste 13.000 de hectare de pădure pe raza Direcției Silvice #Sibiu”.

Acesta este textul c u care Romsilva însoțește imaginile de colecție cu... râsul care se înfruptă dintr-o căprioară prin codrii Sibiului. Fotografiile au fost publicate azi.

 

 

Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org