Peste 400 de participanţi au petrecut, alături de îndrăgita Mirabela Dauer, la evenimentul de gală al “Festivalului Florilor în grădina lui Brukenthal”

Într-o atmosferă de poveste, sâmbăta trecută, la Palatul Brukenthal din Avrig, s-a desfăşurat prima ediţie a “Festivalului Florilor în grădina lui Brukenthal”.

 

În această sărbătoare deosebită, oaspeţii complexului baroc, unul dintre cele mai frumoase locuri din sudul Transilvaniei, au avut parte de o atmosferă caldă, plăcută, cu soare şi flori, dar şi multă muzică bună şi dans. De asemenea, nu trebuie uitat nici răsfăţul culinar de sezon, pregătit pentru toţi cei ce au preferat să-şi petreacă seara aici, dar nici recitalul extraordinar oferit de una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică uşoară din România, Mirabela Dauer, neostenită și inspirată.

“Festivalul Florilor în grădina lui Brukenthal” a fost pregătit pentru această perioadă a anului tocmai pentru a marca aşa cum se cuvine perioada de înflorire a celebrului “Arbore-Lalea” – Tulipanul (Liriodendron Tulipifera), un arbore rar, foarte puţin prezent în Europa, cu flori asemănătoare lalelelor şi cu frunze in forma de liră, ce are câteva exemplare vechi şi într-una din grădinile Palatului Brukenthal din Avrig.

Ca de obicei în această perioadă a anului, zona în care trăiesc cei câţiva bătrâni Arbori Lalea de la Palatul Brukenthal Avrig este cea mai frecventată, vizitatorii dorind să admire pe viu această minune a naturii, cu flori ce strălucesc auriu, asemeni unor pietre preţioase, din frunzişul de un verde crud. Acum, aici se fac sute de fotografii pe oră, se aud exclamaţii de uimire şi oamenii se bucură precum copiii la primirea unui frumos dar.

Conform estimărilor făcute de unii specialişti în domeniu, Arborii Lalea din grădina Palatului Brukenthal Avrig au vârsta de 250 – 300 de ani. Această specie îşi are originea în pădurile din estul Americii de Nord.

După orele de linişte şi relaxare petrecute în grădinile domeniului, admirând splendoarea naturii, cu verdele crud al arborilor şi, mai ales, florile din diverse specii, la sosirea serii, cei aproximativ 400 de oaspeţi au poposit în cortul de evenimente, pentru.. o desfătare muzicală de neuitat.

După programul de deschidere, susţinut de sibianul Adrian Orlea, care a reuşit să creeze o atmosferă deosebită, prin varietatea de stiluri muzicale prezentate, a sosit şi momentul cel mai aşteptat al serii, recitalul Mirabelei Dauer. Programul binecunoscutei artiste a ridicat oamenii de la mese, mulţi dorind să danseze sau să cânte alături de aceasta. Cântăreaţa a oferit oaspeţilor, cu mare drag, câteva din slăgărele ei binecunoscute, dar şi melodii noi, aflate pe ultimul său album.

Acesta a fost prima prezenţă a Mirabelei Dauer la Avrig, evenimentul fiind apreciat cu frumoase cuvinte de artistă.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org