EVENIMENT: A fost inaugurat aparatul de rezonanță magnetică (RMN) din cadrul SCJU Sibiu

Marți, 10 iulie, a fost inaugurat aparatul de rezonanță magnetică (RMN) din cadrul SCJU Sibiu.Acest lucru a fost posibil având în vedere finalizarea lucrărilor de instalare și de pregătire a personalului precum și asigurarea decontării acestor investigații de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

 

Aparatul de Rezonanţă Magnetică (RMN) SIGNA Explorer, 1.5Tesla, primit de spital de la Ministerul Sănătății și furnizat de firma General Electric, a fost livrat unității sanitare la finalul lunii martie, anul curent. După livrare, au fost efectuate etapele de montare, punere în funcțiune și instruire a personalului.

Aparatul RMN de înaltă performanță este amplasat în cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie și Imagistică Medicală, într-un spațiu special amenajat de spital.

Așa cum precizează reprezentanții spitalului, valoarea amenajării spațiului s-a ridicat la 235.000 lei, dintre care 200.000 lei asigurați de către Consiliul Județean Sibiu și 35.000 din fondurile proprii ale spitalului.

 

PRECIZARE: Investigaţiile paraclinice de imagistică medicală care vor fi realizate cu noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate începând din această lună. Astfel, pacienții asigurați, care au indicații pentru investigații RMN în regim ambulatoriu și care până acum erau nevoiți să apeleze la alți furnizori de servicii medicale, le pot efectua gratuit în cadrul spitalului, prin programare pe baza unui bilet de trimitere.

Pentru că am făcut demersurile necesare, Județul Sibiu este unul dintre cele 19 județe care beneficiază de programul Ministerului Sănătății din Guvernul Tudose de dotare a spitalelor din țară cu RMN și PACS. Vreau să mulțumesc în mod special domnului doctor Florin Grosu, medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al SCJU Sibiu, care a reușit să găsească soluții la problemele care au împiedicat în trecut amplasarea unui RMN la spitalul județean din Sibiu. Această dotare contribuie în mod semnificativ la creșterea calității serviciilor medicale de care pacienții pot beneficia la spitalul județean”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Având în vedere dotarea unității noastre cu un echipament medical de diagnostic imagistic RMN, am solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu modificarea contractului pentru furnizarea de servicii medicale paraclinice - radiologie-imagistică medicală, pentru anul 2018, în sensul suplimentării valorii contractuale. Urmare a solicitării noastre, contractul pentru furnizarea de servicii medicale paraclinice - radiologie-imagistică medicală a fost suplimentat cu 22.000 lei/lună, cifrându-se la 90.514 lei pe lună pentru toate investigaţiile paraclinice de imagistică medicală”, a explicat, la rândul său, managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Ne bucurăm că am încheiat cu CAS Sibiu actul adițional pentru decontarea serviciilor RMN și astfel aducem plus valoare activității medicale derulate în cadrul instituției noastre, prin utilizarea aparatului din dotarea spitalului. Astfel, începând din această lună, pacienții asigurați, cu bilet de trimitere pentru investigații medicale paraclinice, pot efectua investigații RMN gratuite în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al SCJU Sibiu, a precizat Conf.univ.dr. Florin Grosu, medicul șef al laboratorului și Președintele Consiliului de Administrație al SCJU Sibiu.

Demn de luat în seamă, investigațiile paraclinice RMN se realizează pe baza unei programări la fișierul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, în limita fondurilor alocate de CAS Sibiu.

Totodată, și pacienții internați în cadrul spitalului vor beneficia de posibilitatea efectuării examinărilor RMN în cadrul laboratorului, tot pe bază de programare, la solicitarea personalului medical din cadrul secției.

Am căutat soluții pentru amplasarea aparatului, astfel încât să devină funcțional cât mai rapid iar accesul pacienților să fie unul cât mai facil. Am identificat spațiul optim în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și, cu sprijinul consistent al Consiliului Județean, am alocat resursele necesare amenajării spațiului, pentru a oferi cele mai bune condiții pacienților și personalului medical”, a precizat Robert Fotache, Directorul administrativ al SCJU Sibiu

Dotarea Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu cu un RMN performant cu sistem PACS face parte dintr-un proiect de dotare a spitalelor din România, în valoare de 19,8 milioane de euro, gestionat de Ministerul Sănătății, care include 19 județe și un total de 24 echipamente de Rezonanță Magnetică, 21 sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică, utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT și RMN) și 14 echipamente Computer Tomograf.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org