În Țara Făgărașului, Conferința de promovare a principiilor Convenției de la Faro, o oportunitate extraordinară

În cadrul evenimentului „Patrimoniul cultural şi natural, o resursă pentru dezvoltarea durabilă a societăţii”, marți s-a desfășurat la Muzeul Țării Făgărașului Conferința de promovare a principiilor Convenției de la Faro, conferință organizată la inițiativa doamnei Caroline Fernolend, președinte al Fundației Mihai Eminescu Trust de la Viscri.


Au participat la acest eveniment alături de directorul muzeului Elena Băjenar, oficialtăți județene, primari din Țara Făgărașului, dar și invitați speciali precum Francesc Pla Castelltort-reprezentantul Consiliului Europei, Ştefan Bâlici – director al Institutului Naţional al Patrimoniului, Leoncio Orellana Vivanco – expert internaţional, Sabrina Ciancone – primar Fontecchio (Italia), Lacziko Eniko Katalin – secretar de Stat, Departamentul pentru Relaţii Interetnice.
Ce inseamnă Convenția de la Faro? Este o convenție la nivel european prin care patrimoniul cultural și natural este pus în slujba comunității, în vederea dezvoltării economice.
Ce înseamnă pentru comunități această conferință organizată la Făgăraș, conferință care are scopul de a identifica patrimoniul natural și cultural al Țării Făgărașului? Înseamnă o oportunitate extraordinară din punct de vedere al promovării turistice. Dacă în urma acestei conferințe, noi reușim ca microregiunea Țara Făgărașului să intre în rețeaua Convenției de la FARO, cum s-a întâmplat și la Viscri, la altă dimensiune, se poate întâmpla și la noi în Țara Făgărașului. După această conferință, experții care au venit la acest eveniment vor vizita Țara Făgărașului... Și cu siguranță vor înțelege de ce aici se spune că este... Țara unde cerurile stau deschise...

În imagini, COMORI DIN ARPAȘU, județul Sibiu.

 

foto: Vacariu Daniela

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org