Centenarul României Mari SIBIUL ȘI COMUNITĂȚILE DIN ÎMPREJURIMI au sărbătorit împreună CENTENARUL MARII UNIRI. Greu de cuprins în cuvinte...

AȘA CEVA, AȘA FRUMOS, numai la Sibiu se putea trăi... Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu și firma Continental Automotive Systems au organizat sâmbătă, 6 octombrie, în Piața Mare din Sibiu, un eveniment DE COLECȚIE, dedicat Centenarului Marii Uniri.

 

Manifestarea, de o amploare și profunzime ce a adus în planul I istoria dar, în egală măsură chipurie oamenilor din partea locului, așa cum au fost și așa cum au rămas, frumoși, demni, luminați, a reconstituit primirea cu fast a generalului francez Henri Mathias Berthelot în Sibiu de către Iuliu Maniu, președintele Consiliului Dirigent, de către autoritățile locale ale vremii, de armata română, dar și de comunitățile din localitățile învecinate Sibiului.

 

Comunitățile au participat acum 100 de ani la această paradă a bucuriei și au arătat că și atunci Sibiul era unit în astfel de momente. Faptul că un veac mai târziu aceste comunități au participat la sărbătoarea Centenarului este remarcabil și arată că regiunea a rămas strâns unită datorită oamenilor săi. Le mulțumesc public reprezentanților acestor comunități pentru participarea la un eveniment prin care am marcat împreună istoria țării noastre și a Sibiului. Apreciez eforturile pe care le-au făcut voluntar de a veni la Sibiu pentru a prezenta în paradă portul popular de care suntem mândri, parte din cultura și spiritualitatea comunității noastre. Mulțumesc tuturor în numele Sibiului!” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

 

La paradă- organizată și acum, ca atunci, cu... suflet românesc, au participat reprezentanți ai următoarelor localități (în ordinea alfabetică): ALȚÂNA – primar Ioan Bucșă, ARPAȘU DE JOS – primar Constantin Văcăroiu, AVRIG – primar David Adrian Dumitru, BAZNA – primar Lucian Gligor Scumpu, BRĂDENI – primar Liviu Modoi, CHIRPĂR – primar Eugen Feldeoiu, CUGIR – primar Adrian Teban, GURA RÂULUI – primar Călin Gheorghe, RĂȘINARI – primar Bogdan Bucur, SADU – primar Valentin Ivan, SĂLIȘTE – primar Horațiu Dumitru Răcuciu, ȘELIMBĂR – primar Marius Grecu, TURNIȘOR – reprezentanți ai comunității săsești, TĂLMACIU – primar Nicolae Basarabă.

 

Alături de comunități au participat la paradă și reprezentanți ai Muzeului Astra în fruntea cărora a stat directorul Ciprian Anghel, iar pe scenă a urcat Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului, condus de inspirata Silvia Macrea.

 

“Junii și Muzeul Astra sunt mereu alături de comunitate, în cele mai importante momente. Le mulțumesc pentru faptul că au participat și la acest eveniment, aducând tradițiile și cultura populară în fața publicului într-un moment încărcat pozitiv cu mândria noastră de a fi români”, a declarat cu emoție, doamna Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

surse foto: Academia Forțelor Terestre, Primăria Sibiu

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org