PREMIERĂ NAȚIONALĂ! SIBIUL VA AVEA ÎN 2019 MONEDĂ LOCALĂ: SIBCOIN!

S-A STABILIT: Sibiul, o nouă PREMIERĂ NAȚIONALĂ: unicul judeţ din România care va avea monedă locală: Sibcoin. Anunţul a fost făcut marți, 6 noiembrie, de Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

 

Modeda Sibcoin va fi lansată în data de 21 noiembrie, la Bucureşti.

Precizare: Moneda sibiană va fi folosită la Sibiu, în 2019, când judeţul va fi Regiune Gastronomică Europeană.

„Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu a ales numele pentru moneda locală a Sibiului. Aceasta se va numi Sibcoin. Sibcoinul va fi lansat la Bucureşti, pe data de 21 noiembrie 2018, în cadrul unui eveniment care se va bucura de prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din România, persoane din industria HoReCa, reprezentaţi ai presei naţionale şi locale, bloggeri şi influenceri”, se arată în anunţul oficial. Sibiul va deveni astfel, prima regiune din România care va pune în circulaţie o monedă locală, așa cum consemnează site-ului oficial al Regiunii Gastromice Europene Sibiu, www.sibiugastronomia.ro.

Informațiile oficiale subliniază că moneda locală nu înlocuieşte moneda naţională şi se alătură altor 300 de monede locale şi regionale din lume.

*Moneda locală circulă într-o zonă geografică limitată și poate fi folosită doar în cadrul unei rețele locale/regionale de organizațiiNU înlocuiește moneda națională, nu se află în competiție cu aceasta și nu este tranzacționată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară.

Așadar, leul nu va fi înlocuit de Sibcoin. Autorităţile județene, în colaborare cu industria ospitalieră, vor ca pe parcursul anului 2019, gurmanzii să plătească în restaurante cu Sibcoini. De asemenea, în 2019, va fi disponibil un meniu special numit „Cartea Gusturilor”, dedicat Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. „Meniul va conţine 5-10 feluri de mâncare pentru prepararea cărora se vor utiliza ingrediente locale. Felurile de mâncare vor fi însoţite, în Cartea Gusturilor, de o poveste interesantă despre preparatul respectiv, fie că este vorba de o legătură în istoria zonei sau de ingrediente locale deosebite”, potrivit unui comunicat de presă.

În perioada următoare vor fi făcute publice și informațiile cu privire la modul de achiziționare a monedei Sibcoin și toate detaliile necesare.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org