17 noiembrie 2018: Ziua Europeană a Spectatorului. Va fi sărbătoare și la Sibiu, orașul din România care, an de an, e CAPITALĂ MONDIALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI

Teatrul Național „Radu Stanca” organizează la Sibiu a patra ediție a Zilei Europene a Spectatorului. Se întâmplă în data de 17 noiembrie! Este vorba despre o acțiune în cadrul proiectului european „Be SpectACTive!”.

 

Evenimentul va facilita comunicarea despre teatru și dans, dintre spectatori și oameni de teatru - selecționeri ai unor festivaluri importante din lume - și va avea loc în toate orașele implicate în proiect.

Ziua Europeană a Spectatorului se va desfășura la sediile organizațiilor implicate, la ore diferite, în funcție de diferențele de fus orar, astfel: în Marea Britanie va începe la ora locală 17:00, în Europa Centrală la ora locală 18:00, iar în Europa de Est la ora locală 19:00. Evoluția evenimentului poate fi urmărită pe grupul de Facebook European Spectators Day, deschis tuturor persoanelor care vor să ia parte la această sărbătoare, să distribuie conținuturi și păreri despre experiența lor ca spectatori.„Ziua Europeană a Spectatorului este o ocazie foarte bună de a conecta oameni, cetățeni, spectatori care își împărtășesc experiențele, amintirile și ideile despre artele spectacolului.”, au declarat Giuliana Ciancio și Luca Ricci, creatori și responsabili de proiectul „Be SpectACTive!” „Ne place ideea de interconectare online și offline a oamenilor din diferite zone, care se simt minunat împreună.”Participanți la eveniment: CapoTrave/Kilowatt Festival – Sansepolcro (Italia), Bakelit Multi Art Center Budapesta (Ungaria), Domino – Zagreb (Croația), LIFT – Londra (Marea Britanie), Tanec Praha – Praga (Republica Cehă), Teatrul Național „Radu Stanca” – Sibiu (România), York Theatre Royal – York (Marea Britanie).

Spectatorul este cel care înțelege și gustă spectacolul, îl asimilează drept act artistic și este interesat în a-și educa sufletul și mintea în imperiul artelor, al celor care fac din teatru, circ, film, muzică, un univers al frumosului care modelează generații, pentru o lume mai bună.

IMPORTANT: Subiecte care vor fi dezbătute la Ziua Europeană a Spectatorului:
Tema 1
Eu și artele spectacolului
Dacă ai putea comanda un spectacol artistic, ce ai alege (dans/teatru)? De ce?
Ce teme le-ai sugera artiștilor?
Tema 2
2018 este Anul european al patrimoniului cultural.
Care este reperul tău cultural (operă de artă sau artist) preferat din orașul în care locuiești?
De ce? Ce reprezintă acesta pentru tine? Dacă ai avea oaspeți din afara orașului, unde i-ai duce?
Tema 3
Experiența de cetățean european
Care este cea mai marcantă experiență culturală pe care ai avut-o într-un alt oraș european?
Orașul:
Experiența:
Sentimente asociate:
Experiență împărtășită cu:
Culoarea artelor spectacolului este:Sibienii care doresc să participe la acest eveniment sunt rugați să completeze formularul de pe site-ul oficial al proiectului, bespectactive.eu, aici și sunt așteptați la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în 17 noiembrie, la ora 19.

 

 

surse foto: DCNews

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org