După bisericile de la Agârbiciu și Movile, e rândul lăcașului fortificat de la Daia (de Mureș) să fie restaurat. Printr-un program al Departamentului de Stat al SUA, în colaborare cu Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice

Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România şi Ambasada SUA organizează o ceremonie de acordare a unei noi tranșe de finanțare pentru proiectul “Punerea în siguranță a trei biserici fortificate: bune practici pentru meșteșugurile tradiționale și dezvoltarea comunității”.

O inițiativă demnă de luat în seamă, în continuarea programului U.S. Ambassadors Fund for Cultural Preservation, al Departamentului de Stat al SUA.

 Proiectul a fost implementat deja, în localitățile Agârbiciu, Movile. 

Prin această nouă tranșă de fonduri, lucrările de conservare și restaurare vor continua la biserica fortificată din Daia- din județul Mureș, de această dată. 

Evenimentul va avea loc vineri, 14 decembrie, la ora 09:30, la Sibiu, la  sediul ConsistoriuluiSuperior al Bisericii Evanghelice, strada General Magheru nr. 4, sala festiva, etaj 2.

 

 

sursa foto: punctul.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org