CONDAMNABIL: MEDIC FALS într-un spital de stat, la un pas de capitală!!! OARE CE NE MAI E DAT SĂ AUZIM???

Mai zilele trecute, ministrul Sănătății, Sorina Pintea declara senin, după izbucnirea mega-scandalului ce îl are în centrul atenției pe italianul care se dădea drept medic estetician într-o clinică privată, că la stat (în sistemul medical de stat) asemenea grozăvie nu e posibilă! Nuuu... până când realitatea a dovedit fix contrariul. Mai întâi, undeva într-o comună, s-a descoperit un așa-zis stomatolog care era, de fapt, zidar, dar avea omul cabinet și scaun de stomatologie, dar și numai vreo... 8 clase de școală, nici măcar liceu sau cursuri sanitare, ceva...

 

Apoi, la începutul acestei săptămâni, iată că un nou caz din aceeași sferă a FALSULUI iese la iveală, culmea, la un pas de București, mai precis la Spitalul de Urgență care deservește județul Ilfov.

CUM E POSIBIL AȘA CEVA???Cum de sistemul de la noi permite AȘA MONSTRUOZITĂȚI DE ÎNTÂMPLĂRI???

Medic fals, descoperit într-un spital de stat. Ministrul Sănătății: „Diploma de licență este falsă. Nu a fost niciodată medic rezident”, titra marți presa centrală.

"Libertatea" a prezentat marți cazul unei femei în vârstă de 30 de ani care profesează de... 10 ani în secția de ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov fără a avea studii medicalePotrivit investigației realizate de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan, Raluca Daniela Bîrsan este apelată în spital cu „doamna doctor”, se prezintă pacienților ca fiind medic (sună frumso să zici cuiva "eu sunt Dr cutare!") și face chiar și gărzi. Atunci când reporterii au întâlnit-o la spital, aceasta era singurul medic din compartimentul de medicină materno-fetală.

Te trec fiori, nu alta!!!

Între timp, potrivit sursei citate,  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a confirmat documentele prezentate de Raluca Bîrsan de la Spitalul Județean Ilfov sunt FALSE și că persoana în cauză "nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidențiat și nu a fost medic rezident". Sorina Pintea a precizat că Raluca Bîrsan lucra în baza unui contract de voluntariat, nu de muncă, dar și că acest contract era unul restrictiv, „care nu permite să presteze un act medical”. În plus, și contractul de voluntariat a fost încheiat ilegal, deoarece legea care reglementează acest aspect s-a schimbat în urmă cu patru ani, scrie Libertatea.

Dan Blendea, purtător de cuvânt Spitalul Județean Ilfov, spune că potrivit documentelor pe care le are spitalul, Raluca Bîrsan este medic până la proba contrarie. Ea se află, afirmă el, în spital ca medic voluntar. „Un medic care nu este un angajat al spitalului, ca voluntar, competențele pot fi limitate la consilierea pacienților, scrierea la dictare a unor foi de observație, fără implicarea unor manevre medicale. Dar dacă medicul șef de secție îi dă sub supraveghere atribuții de a da un instrumentar la mână, de a duce o tăviță de instrumente, poate să le facă. Este totuși medic. Ne-am pus și problema legitimității acelor diplome. Până la proba contrarie, documentele pe care le avem noi și care sunt inserate în acel contract de voluntariat atestă că doamna este medic”, a declarat Blendea citat de Digi24.

Toată lumea o ştie de medic, pentru că face ce face un medic. Şi nu numai aici, ci şi la clinica de stat din Voluntari! „Ne pregătim de operaţie”, după cum spune doctorul Roxana Al Momani, pozându-se pe Facebook alături de Raluca Daniela Bîrsan. 

 

La rândul său, aproape siderat de acest caz, Decanul UMF „Carol Davila” a precizat: „Nu a absolvit la noi”!

Oficial, aceasta este încadrată în spital ca „voluntară pentru activităţi medicale”, dar într-o fotocopie aflată a condicii medicilor din 2018 prezentată de ziar aceasta apare ca medic. Mai mult, Raluca Bârsan se prezintă ca absolventă a UMF „Carol Davila” şi rezidentă obstetrico-ginecologie din 2013” și le-a transmis jurnaliștilor copia diplomei de licență care ar atesta acest lucru. 

Așadar, din nou lucruri care NU SE LEAGĂ, FALSURI, informații de natură să revolte și să pună într-o lumină nefastă unele mecanisme ale sistemului medical românesc, un domeniu în care este vorba despre VIAȚĂ ȘI MOARTE... și despre NENOROCIRI...

Mâine, oare, ce vom mai auzi la știri???

sursa foto: Libertatea

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org