Scrisoare deschisă unui OM DE AUR AL SIBIULUI: EUGEN PETRI

OMUL, ARTISTUL...

 

În OMUL ăsta, ARTA bate în piept în loc de inimă! Și deloc în zadar! BA cu atâta putere și inspirație, că-ți vine, zău așa, să-l porți stindard în adâncul sufletului, mândru că ești de-un neam și-un timp cu el.

 

Și faptele lui te fac să vorbești și tu, lumii, despre țară, despre frumos, despre ce naște pe pământulnostru binecuvântat.

Vorbesc și scriu despre Eugen Petri. Din nou despre Eugen Petri, sculptorul sibian purtător al nobilului Premiu Internațional "Constantin Brâncuși", care prin mâinile sale fermecate, prin creațiile sale duce numele Sibiului și al României în toată lumea...

Ei bine, mă înclin în fața dumneavoastră, domnule profesor! Da, pentru că mi se pare extraordinar, inspirat și de bun augur inițiativa organizării, în splendoarea de la Bâlea Lac, a unui Simpozion de Sculptură în Gheață. Știu bine că în mâinile dumneavoastră gheața și zăpada se-mblânzesc și iau forme armonioase, clădind ARTĂ PURĂ. Și, totul prefăcut într-un astfel de eveniment mi se pare demn de laudă, demn de promovat.

Să nu mai vorbesc de cât de frumos vă stă amândurora- Eugen Petri și Helmuth Ducadam- la un eveniment care pune în lumină unul dintre tezaurele peisajelor noastre și, deopotrivă, spiritul artistic...

SINCERE FELICITĂRI!!!

Dragi sibieni, dragi români, AVEM CU CE NE MÂNDRI!

 

 

sursa foto: Sursa foto: Hotel Of Ice Romania

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org