POVESTE... SEPTUAGENARĂ: 71 DE ANI DE LA INAUGURAREA TRAMVAIULUI DE RĂȘINARI- 14 martie 1948. Cum au fost plătiți oamenii care au lucrat la proiect?

CE ZI, CE ANIVERSARE!!!

Tramvaiul circulă din nou, pe ”drumul de fier de la Sibiu la Rășinari”, din 12 ianuarie 2018 și… iată, continuă mândra și frumaosa poveste a tramvaliului ce leagă cetatea Sibiului de… leagănul Mărginimii- satul lui Goga și al lui Cioran.


Încă de la începutul secolului XX, nevoile economice au determinat necesitatea construirii unei linii ferate Rășinari- Sibiu, idee aprobată in ședința Reprezentanței comunale din ziua de 1 decembrie 1910 condusă de primarul Iacob Ciucianu și notarul Mihai Jurcă, la care au fost invitați Coman Bratu, dr. Ioan Bucur, jurații Stan Maniu, Nicolae Lungu, Bucur Pinciu și Petre Vidrighin. Reprezentanța comunală a aprobat ”înființarea unui drum de fier de la Sibiu la Rășinari”. Izbucnirea primului război mondial in vara anului 1914 a amânat împlinirea lui. 
In 11 noiembrie 1921 a fost reluata discuția proiectului și aprobată realizarea lui, constituindu-se o comisie alcătuită din preot Emilian Cioran (tatăl filosofului Emil Cioran), Iacob Ciucian, Stan Severin și Ioan Duca. La 10 decembrie 1921 s-a ținut o consfătuire lărgită în prezența lui Octavian Goga, hotărându-se întocmirea unui Memoriu către Ministerul Comunicațiilor, Memoriu care a fost redactat și trimis la București chiar prin Octavian Goga. Direcția Căilor Ferate Particulare Cluj a Ministerului Comunicațiilor, în 16 februarie 1922, a transmis un răspuns prin care recomandă constituirea unei Societăți pe acțiuni în care să intre și Societatea tramvaielor electrice Sibiu, și face precizarea că statul nu poate livra gratuit ține și alte materiale. 
Demn de știut, între anii 1922-1936 a urmat o lungă corespondență între Ministerul Comunicațiilor și reprezentanții comunei referitoare la costurile realizării proiectului. La 6 martie 1937, Consiliul comunal constată că realizarea liniei de tramvai, atît de dorită de întreaga comunitate, este imposibilă datorită costurilor mari care se ridicau la 21.000.000 lei și se hotărăște căutarea de noi soluții financiare pentru demararea proiectui. 
Așa cum aflăm de la primarul comunei Rășinari, dl Bogdan Bucur, Comisia intermiară a Rășinărenilor, prezidată de preotul Ioan Brote, în ședința din 5 februarie 1938, la care au participat Iacob Giurcoiu, Șerban Jianu, Ioan Vidrighin, Oprea Ștefănunță și Ioan Lungu, reafirmă hotărărea constituirii căii ferate normale între Rășinari și Sibiu și a trimis un memoriu lui Octavian Goga. Din păcate, izbucnirea celui de-al doilea război mondial amână din nou realizarea tramvaiului. 
In anul 1945 s-au reluat demersurile realizării tramvaiului, reprezentanții primăriei și-au sușținut propunerea cu argumente de ordin economic (transport de persoane, materiale lemnos și piatră, produse alimentare din sat spre oraș, aprovizionarea comunei su cereale), de interes militar (deservirea regim. 35 artilerie și 7 artilierie grea a depozitelor de muniții ale Corpului 6 armată) și turistic (vizitatea de către turiști a Mausoleului Andrei Șaguna). 
În anul 1946 s-au început lucrările pentru ”înființarea unui drum de fier de la Sibiu la Rășinari”. Ar fi de consemnat că, pentru realizarea îndrăznețului proiect, comuna a cerut un împrumut la Creditul Județean și Comunal și a primit sprijin din partea Ministerului Comunicațiilor. Locuitorii satului și-au adus contribuția la realizarea liniei, aceștia au prestat, în contul obligațiilor pentru drumuri, 5549 zile de muncă. Muncitorii calificați au încasat salarii pentru 1745 zile, fiind plătiți cu făină de porumb sau cereale (porumb, grâu) care se găseau extrem de greu în acei ani de secetă. Meșteri dulgheri și fierari ș-au adus contribuția la realizarea liniei. Podurile Gociului și ”Peste iaz” au fost construite de echipa condusă de Bucur Lungu, iar podul de lângă Cruce și podul Piuălelor de cea a lui Ioan Cruciat. Fierarii Țincu Ioan, Ioan Adam și Bucur Hoadrea au confecționat ”papucii” metalici pentru piloți. Alături de rășnăreni a lucrat un detașament din Regimul 3 Căi Ferate, condus de locotenentul Străchinaru, satul asigurând cazare și hrană soldaților. 
Linia de tramvai a fost inaugurată la 14 martie 1948. Pentru mărețul eveniment, în sat s-au facut pregătiri deosebite: casele au fost decorate cu ramuri de brad (din capul satului până la Căminul Cultural), au fost constuite două arcuri de triumf și au fost arborate drapele. Un grup de 40 de călăreți și fanfara satului au facut o primire impresionată oaspeților care au participat la eveniment. 
Multă vreme tramvaiul a fost singura posibilitate de transport între Sibiu și Rășinari, atat pentru rășinăreni cat si pentru turiștii veniți în localitate. Pană în 2013 linia de tramvai a fost administrată de Primăria Sibiu prin Societatea de transport Tursib care a renunțat la transportul de persoane pe ruta Sibiu-Rășinari cu tramvaiul din cauza costurilor mari și a eficienței scăzute. A fost momentul cand dl. Klaus Iohannis, primarul de atunci al orașului Sibiu și dl. Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari au semnat un Acord prin care tramvaiul și linia de tramvai s-au întors acasă la Rășinari. Au urmat lucrari de reabilitare a liniei, schimbarea stalpilor și a cablului electric și achiziționarea unui nou tramvai din Austria. Tramvaiul a mai circulat între Sibiu și Rășinari, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu. Spectacolele jucate în tramvai au fost "Un tramvai numit Popescu" și "Ispita lui Cioran", în regia lui Gabriel Pinte.

Primăria Rășinari a inaugurat linia de tramvai în 12 ianuarie 2018 și tramvaiul va circula pe ”drumul de fier de la Sibiu la Rășinari” în scop turistic și cultural.

Sursa foto: Biblioteca ULBS, TRAM CLUB ROMANIA, SIBIU DE POVESTE, sibiu-turism.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org