Theresa May= Viorica Dăncilă a britanicilor, în opinia lui Traian Băsescu

"Au și ei Dăncila lor!" Traian Băsescu, vorbind despre BREXIT și o posibilă criză generată de acest proces, atât în Regatul Unit, cât și la nivel european. Acesta afost comentariul… spumos făcut de fostului președinte la finalul unei foarte interesante conferințe despre Securitatea internațională, susținută miercuri, 13 martie, la Facultatea de Litere și Științe de la UPG Ploiești.

A fost, de altfel, propoziția care a stârnit nu doar râsete întregii audiențe, dar și ropote de aplauze. Comentariul a fost făcut în contextul în care Traian Băsescu le spunea studenților dar și cadrelor universitare că el este convins că BREXIT-ul va eșua… Și "să vezi ce o să râd când Teresa lor va trebui, probabil, să plece… Vedeți bine ce tensiuni sunt în parlamentul britanic!", a mai spus Băsescu, râzând la propriu.

Totodată, vorbind în cheiacea mai serioasă, fostul președinte a explicat că în acest moment, Marea Britanie are adoua cea mai puternică economie din UE după Germania, fiind, totodată, cea mai mare putere militară din cadrul UE.

*Comentariu: Eșec de amploare pentru planul de Brexit al Theresei May- titra ieri www.dw.com.

Este aproape ca la Shakespeare: Brexit sau niciun Brexit, aceasta este întrebarea? După votul de marți de la Londra, orice este posibil. Premiera May este în fața unei dezordini totale, crede Bernd Riegert.

Demn de precizat, parlamentarii britanici au respins miercuri seară printr-un vot foarte strâns opţiunea unui Brexit fără acord, decizie care deschide calea formulării unei cereri de amânare a ieşirii Marii Britanii din UE, informează agenţiile internaționale de presă. 312 de parlamentari britanici au votat în favoarea amendamentului A, în timp ce 308 de parlamentari au votat împotrivă.

Amendamentul A, prezentat de Caroline Spelman şi susţinut de parlamentari din mai multe partide, exclude un Brexit fără acord, în orice circumstanţă.

Votul de miercuri a avut loc după ce cu o zi înainte Parlamentul Regatului Unit a respins ultima versiune de acord privind Brexitul susţinută de guvernul de la Londra. Înfrângerea suferită de premierul Theresa May a fost categorică.

 

 

Surse foto:  Twitter, POLITICO Europe

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org