S-a îndrăgostit Donald Tusk de Sibiu dar și de… Muzeul Național Brukenthal!

În seara zilei de 9 mai, după încheierea lucrărilor Summit-ului de la Sibiu și după… programul încărcat de evenimente, Muzeul Național Brukenthal a avut bucuria de a primi vizita domnului Donald Tusk, Președintele Consiliului European.

Înaltul oaspete a vizitat și... a contemplat expoziția „Capodopere” din Palatul Brukenthal- cel mai vechi muzeu de pe teritoriul actual al româniei și unul dintre cele mai vizitate din Europa.

Întreaga structură a Muzeului Naţional Brukenthal de astăzi a evoluat în timp dintr-un nucleu unic: colecţiile baronului Samuel von Brukenthal şi dintr-o locaţie unică: Palatul Brukenthal.
Deoarece nu a avut descendenţi direcţi rămaşi în viaţă, baronul von Brukenthal lăsa moştenire prin testament palatul, colecţiile şi restul averii sale unui descendent în linie masculină dintre persoanele cu care se înrudea. În cazul în care urmaşii săi aveau să moară la rândul lor fără a avea copii, familia stingându-se, averea urma să fie preluată de Biserica Evanghelică, iar palatul să devină un muzeu deschis publicului larg, eveniment petrecut în anul 1817.
Pe parcursul secolului al XIX-lea, principala preocupare a muzeului a fost aceea de conservare a patrimoniului existent şi de lărgire a colecţiilor principale prin intermediul achiziţiilor, dar şi de înfiinţare de noi colecţii mai ales în sfera culturii săseşti.

Foto: Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org