GEST MINUNAT: Administratorul public al județului aleargă pentru O CAUZĂ NOBILĂ la Maratonul Internațional Sibiu

Dragi Prieteni, vă anunț oficial că m-am înscris la Maratonul International Sibiu și voi alerga pentru proiectul „Universul simțurilor”,  cel care oferă elevilor școlii CSEI nr. 2 Sibiu posibilitatea de a urma terapii specializate de stimulare polisenzorială într-un spațiu special dotat pentru acest scop, facilitând în acest fel procesul de învăţare pentru elevii cu dizabilități.

Te aștept, dacă vrei să alergi alături de mine, 
 sau susține-mă, contribuind direct la realizarea unui proiect necesar pentru comunitatea noas
tră:intră pe acest link și urmează pașii:http://maratonsibiu.ro/universul-simturilor-camera-polisenzoriala-pentru-copiii-cu-dizabilitati-din-csei-nr-2-sibiu-8988/?fbclid=IwAR016iWxKjtpuNUiGw2HYAXbCNwoFv8_Dj_RVJpDHsde2Hxm3dfqMQlKYJs .

 

Este anunțul proaspăt făcut de dl Sebastian Dotcoș, cel care este Administratorul Public al judeţului Sibiu. 

Jos pălăria! Un gest care merităRESPECT și merită susținut!

Provocarea pentru CSEI nr. 2 o reprezintă creșterea numărului copiilor cu dizabilități grave, cu deteriorări senzoriale severe, cu probleme de prelucrare a informaţiilor primare prin intermediul simţurilorși cu tulburări comportamentale (autism, ADHD, Sindrom Down). 
Intervenția terapeutică, stimularea senzorială și cognitivă sunt factori decisivi în procesul de recuperare, iar pentru acestea este nevoie dotare corespunzătoare și terapeuți bine pregătiți.
Prin proiectul „Universul simțurilor”, dorim să oferim elevilor școlii posibilitatea de a urma terapii specializate de stimulare polisenzorială într-un spațiu special dotat pentru acest scop, un spaţiu securizant care stimulează dezvoltarea, facilitând procesul de învăţare pentru elevii cu dizabilități.

Conform datelor DGASPS Sibiu, în ultimii 5 ani se constată o creștere a numărul de copii cu dizabilități cu o medie de 21 de cazuri/an.Aceasta, precum și faptul că în cadrul CSEI nr. 2 Sibiu funcționează singura grădiniță specială din Sibiu, au determinat adaptarea ofertei educaționale a școlii la nevoile comunității - părinți ai copiilor cu tipuri diferite de deficiențe își solicită dreptul la educație, iar CSEI 2 Sibiu acceptă cu porțile deschise această provocare.
Având în vedere că CSEI nr. 2 Sibiu este cunoscut ca „școala de surzi”, pentru a asigura servicii terapeutice specifice nevoilor elevilor cu alte dizabilități, școala depune un efort major de adaptare pe toate domeniile funcționale.
Pentru terapie de calitate și rezultate este nevoie de personal specializat și de echipamente și materiale adaptate.
Camera senzorială este mediul terapeutic recomandat pentrutulburări din spectrul autist, tulburări senzoriale, sindrom Down, ADHD, tulburări neuromotorii, întârzieri de limbaj, tulburări de învățare, dificultăți de coordonare.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org