Sibiul de Odinioară: Festin culinar, zonă de distracție pentru copii și concerte atractive, în weekend

Cea de a VI-a ediție a evenimentului ’’Sibiul de Odinioară’’, are loc în 17 și 18 august în locația devenită deja tradițională, în Pădurea Dumbrava – Camping și, de această dată, aduce pe lângă concertele cu Onenightstand, RIFF, Hara, Celelalte Cuvinte, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Emeric Imre și Cristian Buică și o serie de surprize culinare, dar și pentru copii.

 

 

Weekend-ul acesta, musai: să vă faceți timp să ajungeți la ’’Sibiul de Odinioară’’ și asta pentru că ediția a VI-a a festivalului promite să fie una extrem de reușită. Ca element de noutate, anul acesta ”rețeta” evenimentului a fost îmbunătățită: pe lângă concertele cu artiști de top și cu ”ingrediente” pentru gurmanzi și programe pentru cei mici. Jocurile copilăriei, bunătăţi de altădată, şi, bineînţeles, două seri cu concerte în aer liber, sunt atracțiile ediției, cu siguranță așteptată cu nerăbdare!

Festin culinar, înghețată și prăjituri delicioase

Zona de food vine în acest an cu o nouă față și o nouă rețetă. Maestrul bucătar Marius Rafa a pregătit deja meniul cu care vă așteaptă în Pădurea Dumbrava. ”Vom avea mititei, cârnați de Gura Râului și ceafă de porc marinată cu ierburi aromate de la țară. Gătim și cartofi cu usturoi, dar și legume cu miere de salcâm și sare afumată. Pâinea de casă este deja comandată. Deja am dezvăluit câteva dintre bunătățurile cu care îi vom răsfăța pe cei de vin la „Sibiul de Odinioară”. Îi așteptăm cu drag pe 17-18 august în Pădurea Dumbrava – Camping”, spune chef Marius Rafa.

Sunteți așteptați bineînțeles și cu multă bere rece, spriț de vară cu vin, sucuri răcoritoare, iar din locația festivalului nu va lipsi colțul producătorilor tradiționali. Vizitatorii vor putea să deguste și să cumpere plăcinte și prăjituri de casă, produse de patiserie sau panificație. Toate sunt gătite în gospodăriile unor sibieni din zona Mărginimii și a satelor din apropierea Sibiului. De asemenea, ca noutate în acest an veți putea să savurați și clătite delicioase, dar și... înghețată de casă.

Jocuri de altădată și mini-parc de distracții pentru copii

Cei mici sunt așteptați aici cu multe suprize și zone de distracție dedicate lor. Programul de activități pentru copii îi întâmpină pe aceștia cu o zonă de ateliere de creație. Nu încape îndoială: cei mici se vor distra și se vor întrece în cadrul mai multor competiții atractive, provocatoare atât pentru ei, cât și pentru părinții și bunici!

Copiii vor descoperi jocurile copilăriei confecționând tuburi cu cornete, vor deveni vânatori la “rațele și vânătorii” și se vor distra la jocurile cu apă. În zona de sport, prichindeii dar și cei mari vor juca fotbal, volei, badminton și vor putea participa la concursuri de tir cu arcul.

Minitiroliana, Podul indienilor și Slackers NinjaLine sunt alte câteva atracții cu care organizatorii îi vor întâmpina pe toți copiii, pe 17 și 18 august de la 11.00 la 19.00.

În fine, în același areal, copiii au la dispoziție și un un mini-parc de distracții. Topogane și multe alte instalații de distracție îi așteaptă petoți, în cele două zile de la ediția a VI-a- „Sibiul de Odinioară”.

Două zile de concerte atractive

Prima zi este dedicată rock-ului vechi, iar pe scenă vor fi trupe îndrăgite care de-a lungul timpului au lansat piese ce încă mai sunt fredonate cu plăcere și în ziua de azi. Astfel sâmbătă, 17 august, vor fi pe scenă, în recital, pe cei de la Hara și Celelalte Cuvinte. Tot în aceeiași zi, vor susține un recital și sibienii de la RIFF, precum și Onenightstand.

Cea de a II-a zi de la „Sibiul de Odinioară” este dedicată în întregime muzicii folk. Iubitorii acestui gen muzical se vor bucura, duminică 18 august, de recitaluri cu Ducu Berți, Victor Socaciu, Emeric Imre și Cristian Buică.

Iată, așadar, doar câteva motive ca în weekend-ul 17-18 august să nu vă faceți alt program și să dați o fugă în Pădurea Dumbrava – Camping, pentru că ediția a V-a a evenimentului „Sibiul de Odinioară”, se anunță a fi una... faină de tot.

Sibiul de odinioară” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu organizată de Asociația Sibiul de Odinioară și Agenția Grey Projects.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org